Bazsalikomos hajdinalepény

2010-03-13

sponsored links


Hozzávalók:30dkg egész hajdina,30dkg liszt,2dl tej,2tojás,1dl olaj,só,bors,bazsalikom ízlés szerint.
Elkészítése:
A megmosott, beáztatott hajdinát sós vízben megfõzzük és lehûtjük. Hozzákeverjük a lisztet, a tojást és a tejet, sózzuk és bazsalikommal fûszerezzük. Az elkészített tésztának sûrû palacsinta tésztához kell hasonlítania. A masszát 10-15 percig pihentetjük, majd kanállal kis lepényeket formázunk belõle és pirosra sütjük mindkét oldalát. A kisült lepényeket forrón, Fogyasztható túróval, tejföllel vagy reszelt sajttal is.Mi tejföllel ettük elsõ osztályú volt.


Folytats a blogon ... izletes-falatok.blogspot.com/2010/03/...

sponsored links

Keres?s