Barna zsemle

2010-01-03

sponsored links

Hozzávalók (8 darabhoz):

  • 25 dkg fehér rozsliszt
  • 25 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt (Cerbona Szalagos)
  • 2,5 dkg élesztõ
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor

Az élesztõt 1 bögre (2,5 dl) langyos vízben a cukor hozzáadásával felfuttatjuk. Összevegyítjük a kétféle lisztet a sóval és a felfuttatott élesztõt hozzáöntve rugalmas tésztát gyúrunk belõle. A tésztát lefedve, langyos helyen kb. 1 órát kelesztjük. Egy nagy tepsit kibélelünk (szilikonos) sütõpapírral és a tésztát 8 részre vágjuk. A tésztadarabokat egyenként átgyúrjuk és zsömléket formázunk belõlük. A tesire helyezve újra letakarjuk a zsömléket és még egy órát kelesztjük. A sütõt közepes hõmérsékletûre melegítjük és egy vízzel félig telt kisebb jénai edényt is beteszünk a sütõrács alá. A zsömléket kb. 30 perc alatt megsütjük. Akkor vannak készen, ha a tetejüket meg lehet kopogtatni és az aljuk halvány barnára sült.

 


Folytats a blogon ... eszterkedvencei.freeblog.hu/archives/...

sponsored links

Keres?s