Banános szelet

2009-08-09

sponsored links

Vegánul is lehet készíteni, meg nemvegánul is. Krémmel jó.

Hozzávalók:
- 2 érett banán kis darabokra vágva
- 7 dkg (vegán) csoki darabokra törve
- 25 dkg liszt
- egy teáskanál sütõpor
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin (vagy vaj)

Ezeket összegyúrjuk. Elvileg morzsás masszát kapunk, amit a tepsibe bele kell nyomkodni. Amikor elõször készítettem, akkor így is lett, morzsás lett a massza, belenyomkodtam, és úgy sütöttem meg, szépen össze is sült, finom lett. Másodszorra azonban általam ismeretlen folyamatok eredményeképp egy ragacsos masszát kaptam, amit ha nem is beleönteni kellett, de mondjuk belekanalazni és elsimítani. Ez a massza jobban feljött és más lett az állaga is, olyan muffinszerû, míg az elsõé inkább linzerszerû. Lehet hogy az volt a különbség oka, hogy másodszor a banándarabokhoz elõször a cukrot kevertem hozzá, mert olyan ragacsos barnacukrot használtam, hogy gondoltam jobb lesz neki, ha felolvad a banánban és nem marad nagy csomókban összeragadva, és ez a cukorszirup folyósította el az egész masszát.

Az eredeti recept szerint a krémhez 1 evõkanál cukrot el kell keverni egy doboz krémsajttal (mascarpone) és egy kis vaniliakivonattal, és ezzel kell megkenni a tészta tetejét, majd elegáns szeletekre vágni.  Vegán verzióhoz a korábban már említett vegán krémsajtot ajánlom a krémhez használni, a receptje alant megtekinthetõ, ha nem készen vesszük. Ha muffinállagúra és elég vastagra sül, ketté is lehet vágni és középen megkenni.

Isteni finom, és nagyon egyszerû.

Vegán krémsajt:
- 175 g tofu
- 50 g olvasztott kókuszzsír
- 1 evõkanál olaj
- 1 teáskanál lime-lé
- 1 evõkanál agave-szirup
- 1 teáskanál só
Ezt mind összepürésíteni. 


Folytats a blogon ... fozzunkurommel.freeblog.hu/archives/2...

sponsored links

Keres?s