Balzsamecetes kakukkfüves csibe

2009-10-25

sponsored links

Hozzávalók:

  • két csirkemell
  • egy kis csokor kakukkfû
  • egy közepes vöröshagyma
  • kétésfél deci tyúkhúsleveslé
  • két evõkanál (lehet három is) balzsamecet
  • liszt, só, bors
  • olaj a sütéshez (preferált az oliva, persze)

Elkészítés:

A csirkét nagyobb darabokra vagdaljuk (mondjuk olyan öt-hat falatnyi darabokra). A lisztet elkeverjük sóval és borssal, és a csibéket megforgatjuk benne, majd nagyobb és magasabb falú serpenyõben melegített forró olajon átsütjük mindkét oldalukat (kb tíz-tíz perc oldalanként). Kivesszük a csirkét, tányéron melegen tartjuk.

A hagymát elfelezzük, és mindkét felet félkarikákra vagdossuk. A visszamaradt olaj mennyiségétõl függõen a serpenyõbe még öntünk picit, majd a hagymát rá, és világosbarnára piritjuk (a szétszedett karélyokat). A kakukkfüvet leszedjük a száráról, beleszórjuk a hagymák közé, ráöntjük az ecetet, majd a húslevet, és az egészet összefõzzük. Mikor már kezd sûrûsödni, visszapotyogtatjuk bele a csibét, és addig pároljuk az egészet, míg egész sûrû nem lesz a lé.


Folytats a blogon ... receptek.freeblog.hu/archives/2009/10...

sponsored links

Keres?s