Balkáni halleves

2009-09-05

sponsored links

Áldott Ramazant kívánok mindenkinek, aki böjtöl. Ilyenkor este a legjobb valamilyen savanykás, joghurtos, hüvelyesbõl készült levest enni (lencse, csicseriborsó leginkább), kevés hússal vagy anélkül. De kitûnõ alternatíva az alábbi leves is, mely nem is olyan messze tõlünk étteremben is megkóstolható, riblja corba vagy riblja juha néven (elõtte gyõzõdjünk meg róla, hogy nem magyaros, paprikás halászlét akarnak-e adni, mert azt is ismerik).

 

Hozzávalók

1 kg fehér húsú hal (legjobban jár, aki sziklahalat tesz bele - iskorpit, skarpina vagy Drachenfish külföldiül - hazai körülmények között az amúrt ajánlom)
15 dkg rizs
Fél dl olivaolaj
20 dkg répa
1 zeller
2 gyökér
1 kis hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
só, õrölt bors

 

Elkészítés

Fölvágjuk és megpirítjuk a hagymát, megtisztítjuk a halat és a zöldségeket. A halat, a hagymát, a zöldségeket, a borsot és a babérlevelet egy nagy fazékba tesszük, bõ vízzel felöntjük, fölforraljuk, hozzáadjuk az olajat, és kis lángon még fél órán át fõzzük. Ha már a hal húsa leválik a gerincérõl, leszûrjük a levest, a tiszta lét megsózzuk, beleszórjuk a rizst és puhára fõzzük. Közben leszedjük a hal húsát, és a végén visszarakjuk a haldarabkákat meg a zöldségeket, és tálaljuk.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... torokkonyha.blog.hu/2009/09/05/balkan...

sponsored links

Keres?s