Baconbe csomagolt fokhagymás pulykacomb

2010-03-03

sponsored links

Az egyik esti fõzõmûsorban Zoltán Erika készített fokhagymával tûzdelt pulykamellet. Nagyon megtetszett a recept, de egy kicsit azért változtattam rajta, mivel sütni inkább a pulyka combját szeretem. Kevésbé száraz és talán ízletesebb is.


Hozzávalók

2 db (egyenként kb. 0,5 kg-os) pulyka felsõcomb

12 szelet bacon

2-3 ág rozmaring

3-4 nagyobb gerezd fokhagyma

só, bors

olaj

Elkészítés

A fokhagymagerezdeket megpucolom, felszeletelem. A megmosott pulykacombokat megszabadítom a bõrüktõl, majd több helyen éles kés hegyével megszurkálom. Az így keletkezett lyukakat megtömöm a fokhagymaszeletekkel. Amikor már alaposan megtûzdeltem a combokat, megszórom egy kis sóval és borssal, aprított rozmaringgal, majd beborítom a szeletelt bacon-nel (nem baj, ha nem ér körbe a szalonna, a hiányos rész lesz a talp). Olajjal kikent tepsibe helyezem, kb. 1 dl vizet öntök alá, alufóliával lefedem, és 180 fokon sütöm. Kb. 50-60 perc elteltével leveszem az alufóliát, és ha már megpuhult a hús, akkor készre grillezem.

Folytats a blogon ... pillanyufoz.blogspot.com/2010/03/baco...

sponsored links

Keres?s