Avokádós kenõke

2008-09-19

sponsored links

Egy darab érett avokádót meghámozok, feldarabolok, és öblös tálba teszem.


Fogok egy villát, és szépen türelmesen összetöröm az avokádódarabokat. Semmi értelme botmixert, vagy más elekrtomos készüléket használni, egyrészt mert fogyasztja a drága áramot, másrészt mert túl sok avokádó rakódik rá a keverõlapátra. Kézierõvel dolgozva persze nem lesz olyan sima a massza, de úgyis az íz a lényeg.
Mikor már trutymós, beleteszek két közepes vagy egy nagy aprított fokhagymagerezdet. Reszelni is lehet, de én inkább aprítom, mert így semmi nem kenõdik bele a reszelõbe. Megint elkeverem, újra és újra megpróbálom szétnyomkodni a nagyobban maradt avokádódarabokat.
Végül belefacsarok egy fél citromot. Közben kevergetem, és kóstolgatom, hogy elég savanyú-e.
Ha van itthon friss kapor, egy picit abból is aprítok bele. Ha nincs, elhagyom. Nem olyan fontos.
Mikor kész, ajánlatos egy picit pihentetni a hûtõben, hogy összeérjenek az ízek. Én nem szoktam, rögtön befalom valami pirítóssal.


Milyen szomorú, hogy ez a remek kenõkét a magyarok többsége nem egykönnyen engedheti meg magának! Hiszen otthon 300 Ft körül lehet kapni egy darab avokádót, míg külföldön - Angliában - 30-60 pence-ért (90-180 Ft) hozzá lehet jutni. Arról nem is beszélve, hogy itt sokkal magasabbak a fizetések.

 


Folytats a blogon ... fozzunkurommel.freeblog.hu/archives/2...

sponsored links

Keres?s