Avokádós gomba

2006-09-22

sponsored links

Könnyû vacsora 3 perc alatt.

Hozzávalók (1 személyes!):
1 avokádó
kevés csiperke és/vagy laskagomba
olíva olaj
wok fûszerkeverés, cél citrom leve

Így csináld:
Az avokádót vágd vékony cikkekre, pucolj meg és szeletelj fel kb. kétszeres mennyiségû gombát és kevés, nagyon forró olíva olajban a fûszerkeverékkel megszórva pirítsd egy két percig, végül öntözd meg citromlével.

Tippek, trükkök:
A csiperkének óvatosan törd ki a szárát, és a gombafejekrõl húzd le a héját. Ha a szárról vagy a kezedrõl nem kerül rá kosz, nem kell megmosni a gombákat, mert csak elveszi az ízét. A laskagombát idális esetben szintén nem kell megmosni. Ehhez az ételhez csak a csiperke fehét használd, a szárat felhasználhatod késõbb leveshez vagy fõzelékhez.
Csak minimális mennyiségû olajat használj, lehetõleg teflon serpenyõben.


Folytats a blogon ... foznijo.freeblog.hu/archives/2006/09/...

sponsored links

Keres?s