Apple Pie

2009-01-09

sponsored links


Talán apple pie-t (almás pite?) csinálok itthon leggyakrabban, mindig sok alma terem nálunk, és valahogy mindig ennél az édességnél lyukadok ki.

Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor (vagy vaníliás cukor)
  • 1-2 ek jeges víz
  • 1 csipet só
  • 1 kg alma - hámozva szeletelve
  • ízlés szerint cukor, barna cukor
  • 2 ek citromlé
  • fahéj - ízlés szerint
  • sárgabaracklekvár+1 ek cukor - annyi hogy beterítse a forma alját és szélét
Az összevágott, hámozott almát összekeverjük a cukorral, 2 ek citromlével, fahéjjal. Óvatosan, nehogy összetörjön az alma. Lefedve betesszük a hûtõbe. A margarint nagy lyukú reszelõn lereszeljük, összegyúrjuk a liszttel, porcukorral, csipet sóval. Elõmelegítjük a sütõt 180 fokra. A sárgabarackot és cukrot összeforraljuk, hogy ragacsosabb masszát kapjunk, hagyjuk hûlni. A tészta 60 %-át kinyújtjuk, és kibéleljük a piteformánkat a tésztával úgy hogy épp kilógjon a széle. A lehûlt baracklekvárt szétkenjük rajta. Beletesszük az almás keveréket. A maradék tésztát kinyújtjuk, és tetszõleges formával kiszúrjuk. Én most linzerformát használtam. Úgy tesszük az almák tetejére hogy a szélei összeérjenek, a forma szélén is összetapasztjuk az alsó réteg tésztával. Felvert sárgájával kenjük meg a tetejét, és betesszük a sütõbe.
Akkor jó, ha szép pirult a teteje (minimum fél óra kel neki a sütõben).

Amikor megsült várjuk meg hogy teljesen kihüljön, máskülönben kifolyik a belseje (én így eszem, nem bírom kivárni míg kihül. De így is nagyon finom). Bon appétit!

Gluténmentesen:
Ha tesómnak csinálom, a lisztet fele-fele arányban kukoricaliszttel és rizsliszttel helyettesítem.




Folytats a blogon ... lagrandeepicerie.blogspot.com/2009/01...

sponsored links

Keres?s