Andalúcia

2008-10-23

sponsored links

Mint volt szerencsém említeni tehát: a délspanyol tengerparton tengetem mostanában napjaim.

Van néhány különbség Magyarországhoz képest.

 

Ami nincs:
-túró
-tejföl
-a liszteknek igen gyenge a sikértartalma (sokkal több kell belöle mindenbe, mint otthon)
-ömlesztett-sajt féleség (se maci, se kemping, se mese...)(najó, olyan maci-szerü van)
-élesztöt sem nagyon láttam még, de az nem jelent semmit
-barnarizs
-(meg még biztos pár dolog)

 

Ami viszont van:
-rengeteg olvia és olivaolaj
-friss déligyümölcsök
-friss tengeri herkentyük
-friss halak
-friss sajt (ez olyan túróféleség talán, de nem nevezném annak)
-cukrozott natúrjoghurt (nagyon, de nagyon oda kell figyelni, nehogy ilyet vegyek véletlenül)
-(meg még biztos pár dolog)

 

A baconnöket többségükben nem füstölik (csak néhány fajtát, pölö a sárga zacskósat), és a disznóból készült húsipari termékeknek annyira disznóízük van, hogy miután beleharaptál csak arra tudsz gondolni, hogy ez még nemrég röfögött, és megjelenik elötted egy másfél méterszer máfél méteres ól, amiben ártatlan szemekkel mosolyog rád szegény kismalac, hát, kérlek, horrorr az egész.

 

(Kedves munkaadóm pedig azt mondta, hogy ö meghal egy kis szelet hagymától is már, szóval hagymát azt nem most egy darabig.)


Folytats a blogon ... klopf.freeblog.hu/archives/2008/10/22...

sponsored links

Keres?s