Almás nudli

2010-03-17

sponsored links

Nehezen álltam neki, ennek a már hónapok óta tervezgetett nudlinak. Mindig idõhiányban szenvedek, ezért az idõigényes recepteket csak gyûjtögetem, hogy majd egyszer... Ennek a nudlinak ma jött el az ideje. Nem terveztem akkora adagot, de megint úgy jártam, hogy nagyon sok lisztet vett fel a tészta, lehet, hogy 40 dekánál még több is volt, nem mértem csak öntöttem. De így maradt egy adag a fagyasztóba is, jó lesz az idõhiányos napokra.

Hozzávalók:
? kg burgonya
3 darab nagyobb alma
1 tojás
2 evõkanál cukor
40 dkg liszt


5 dkg vaj

A burgonyát meghámoztam, apró kockákra vágtam, enyhén sós vízben megfõztem. Amikor megfõtt leszûrtem és áttörtem. Az almákat megpucoltam, lereszeltem. A tojásfehérjét egy csipet sóval közepesen kemény habbá vertem. Az almát hozzákevertem a már kihûlt burgonyához, belekeverem a tojássárgáját, a cukrot, majd a habbá vert fehérjét. Lassan adagolva elkezdtem hozzákeverni a lisztet. Annyi lisztet adtam hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjak. Kb. 3-4 cm-es nudlikat sodortam. Enyhén sós lobogó vízbe dobáltam a tésztát, miután feljött a víz felszínére még 3 percet fõztem. Leszûrtem a nudlit. Egy serpenyõben megolvasztottam a vajat, majd a nudlikat átforgattam, megpirítottam a forró vajon.
Baracklekvárral tálaltam.

Ötletadó: Nõk Lapja Konyha - 2009. dec.


Folytats a blogon ... manokonyha.blogspot.com/2010/03/almas...

sponsored links

Keres?s