Almás is meg bundás is

2006-06-01

sponsored links

Almás-fahéjas bundáskenyér
almás bundáskenyér
2 alma
5 ek vaj
1 csésze barnacukor
2 ek kukoricaszirup *
1 tk fahéj
8 szelet toast kenyér
3 nagy tojás
1 csésze tej
1 tk vanília aroma

Vágd az almákat vékony szeletekre. Olvaszd fel a vajat és tedd bele az almaszeleteket, várd meg, amíg kicsit megpuhulnak. Akkor add hozzá a barnacukrot, a fahéjat és a kukoricaszirupot. Addig kevergesd, amíg a cukor teljesen fel nem olvad.

Öntsd az egészet egy kivajazott tepsibe. Az almadarabokat egyenletesen oszlasd el az alján.
Fektesd a tetejére a kenyérszeleteket.
Verd fel a tojásokat, keverd belel a tejet és a vaníliát. Öntsd a tepsibe úgy, hogy egyenletesen jusson minden szelet kenyérre.
Takard le és éjszakára tedd a hûtõbe.

Reggel melegítsd elõ a sütõt 190 fokra. Süsd a bundáskenyeret 30-40 pecig, míg szép aranybarna nem lesz.
Tálaláskor fordítsd meg a szeleteket, hogy az alma legyen felül. A tepsiben maradt almás szósszal locsold meg a kenyerek tetejét. Szórhatsz rá még egy kis extra fahéjat is.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Kukoricaszirup

Beszerezhetõ a G'Robynál, vagy helyettesíthetõ házi készítésû cukorsziruppal.
Ehhez 1-1/4 csésze cukrot kell 1/3 csésze vízzel addig forralni, míg be nem sûrûsödik.

Folytats a blogon ... cookie.freeblog.hu/archives/2006/06/0...

sponsored links

Keres?s