Almás csirkemáj

2010-02-21

sponsored links




Olyankor fõzöm, amikor az idõmnél csak a kedvem kevesebb. Percek alatt kész van, hamarabb mint a köret. Egyik kedvencem leegyszerûsített változata.

Hozzávalók: fejenként 3-4 csirkemáj, 1-2 közepes alma, só, tört tarkabors, szerecsendió vagy szekfûbors, kakukkfû, olaj a sütéshez, egy kis bor vagy konyak (elmaradhat).

Az almákat megmosom, kivájom, felkarikázom. A májakat megmosom, kettévágom, megszárítom. Egy serpenyõt felhevítek, a májat beledobom. Amikor kifehéredik, megfordítom, fûszerezem, kevés olajat öntök rá. Mellédobom az almakarikákat, együtt sütöm õket. Az almát is fûszerezem, esetleg sózom is, nagyon kevés bort vagy konyakot öntök rá, aztán a májakat kiszedem, a fûszeres almát továbbpirítom egy kicsit amíg odakap az is.

Kurkumás rizzsel tálalom (a rizset megpárolom, csipetnyi kurkumát szórok bele a végén). Amikor végképp nincs idõm, több alma megy bele, köret gyanánt.


Folytats a blogon ... vorosbor.blogspot.com/2010/02/almas-c...

sponsored links

Keres?s