alma cobbler

2009-11-02

sponsored links

õszre tökéletes

Hozzávalók:

  • hat közepes-nagyobb alma
  • másfél deci cukor
  • két deci liszt
  • száz gramm vaj
  • kis fahéj
  • kis citromlé

Elkészítés:

Fogunk egy jénai edényt (vagy szép, de tûzálló bármilyen tálat). Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Beleöntjük a jénaiba, fahéjjazzuk, citromozzuk, összekeverjük, egyenletesen lenyomogatjuk a tálban. A vajból, lisztbõl és cukorból édes morzsát morzsolunk, megszórjuk vele az almát. Beletoljuk közepes lángú sütõbe és kb bõ fél órát sütjük (amíg a morzsa be nem barnul). Langyosan esszük, legigazibb vaníliafagyival.


Folytats a blogon ... receptek.freeblog.hu/archives/2009/11...

sponsored links

Keres?s