Alapanyagok tárolása

2009-07-02

sponsored links


A kép forrása: tutitippek

A szakértõket:) szeretném kérdezni arról, hogy hogyan, milyen körülmények között, miben tárolják a következõ alapanyagokat:

- szemes gabonák
- gabonalisztek, gabonapelyhek
- olajos magvak, diófélék (dió, mák, szezámmag, lenmag, napraforgómag, tökmag stb.)
- hidegen sajtolt olajok
- aszalt gyümölcsök

Mennyire tartjátok be a lejárati idõt?

Szerintetek ha egy napraforgómag szavatossági ideje március 15-e, akkor az április 1-én már nem fogyasztható?

Tudom hogy mindenbõl legjobb a friss, gabonalisztbõl is legjobb lenne a frissen õrölt magból készített liszt.

Inkább az érdekelne, hogy mennyire tartjátok be a szavatossági idõket, de még jobban érdekelne, hogy hogyan tároljátok ezeket az alapanyagokat, mi kerül hûtõbe pl, mit tároltok üvegben, átöntitek-e a dolgokat valamibe stb.

Valahol olvastam hogy a gabonákat hûtõben kell, ill. hogy az olajos magok hamar avasodnak így gyorsan meg kell enni - de mi van ha ritkán használok fel belõle?

Szóval nagyvonalakban erre a témára vagyok kíváncsi, mert a élelemtároló polcom elég kusza és nem igazán vagyok otthon ezekben a kérdésekben.

Ezúton is elõre köszönök minden hozzászólást a témában!

Nagyon várom a hsz-eket! :)

Folytats a blogon ... harmoniakonyha.blogspot.com/2009/07/a...

sponsored links

Keres?s