A tavaszi kert kincseibõl...

2009-05-06

sponsored links

Egyszerûen nem tudok betelni a tavasszal! Annyi friss zöldséget kapok hogy szinte nem tudok mit kezdeni velük, napról napra újabb dolgok érnek... A hétvégén mángoldot kaptam Anyukáméktól, amihez itt találtam az ötletet. El is készítettem az update változatát (eredetileg zabpehely helyett rizzsel van) és egy nagyon kellemes ízvilágú könnyû egytál, vagy köret lett belõle.

Provance-i rakott mángold, zabpehellyel (Update 1)

 

25dkg zabpehely

50dkg mángold

4-6db paradicsom (nekem most csak 2 volt, ennyi került bele...)

2 tojás

20dkg füstöltsajt reszelve

2dl tej

1 marhahúsleves kocka

só, bors, szerecsendió, fokhagyma, kakukkfü

A mángoldot megmostam és leszáraztam. A zabpelyhet felraktam kb fél liter vizzel és a leveskockával fõzni. Gyakran rá kell nézni és kevergetni kell mert hamar sürüsödik. Amikor kész (én nem mostam le, ezért a ragacsos leve megmaradt) beleforgattam a csikokra vágot mángoldot, adtam hozzá még kb 1dl vizet és néhány percig, folyamatosan kevergetve melegitettem. Sóztam, borsoztam, belenyomtam 4 gerezd fokhagymát, adtam hozzá még egy nagyobb csipet szerecsendiót és egy evõkanál friss kakukkfüvet (összevágva) majd beleforgattam a reszeltsajt felét. Egy tálban felvertem a tojásokat kézi habverõvel, majd összekevertem a tejjel. A cserépedényemet enyhén kiolajoztam, beleöntöttem a zabpelyhes mángold felét. Ráfektettem szeletelt paradicsom gerezdeket és ráöntöttem a tejes tojás felét. Erre jött a mángold másik fele, megint paradicsom (jött volna de nekem nem volt több), majd a tetejére a tejes tojas és a maradék reszelt sajt.

Nagyon finom krémes köret lett belõle. Az állaga és az ize is más mint az eredeti recept szerint készülõ rizses változaté, de nekünk nagyon izlett. Az Úr kakukkfüves sült csirkeszaárnyakhoz ette köretnek, de nekem magában volt ez fõétel.

 


Folytats a blogon ... fogyikonyha.freeblog.hu/archives/2009...

sponsored links

Keres?s