A pogácsák királynõje

2009-08-07

sponsored links



A recept innen származik és elnyerte nálam a tökéletes címet. Egyszóval pont olyan amilyennek lennie kell. Annyival egészítettem ki, hogy sajtot szórtam a tetejére és nem volt itthon teavaj csak ráma de így is finom!

Fél kiló lisztbe kimértem a 25 gramm sót és elkevertem. Beletettem a fél kiló túrót, a fél kiló rámát, a 2 tojás sárgáját, és a 30 g élesztõt is belemorzsoltam. Jól összegyúrtam és állni hagytam a hûtõben, nem tudom mennyit.
Aztán két felé vettem és kinyújtottam. Megkentem tojással, félbe hajtottam és megint megkentem, hajtottam. Újra kinyújtottam 1 centisre kábé és kiszaggattam a pogácsákat. Sütõpapíros tepsire tettem. Megkentem tojással, sajtot szórtam rá és 200 fokon sütöttem. Nem emlékszem mennyi idõ alatt sül ki de világosbarna lett.


Folytats a blogon ... arendas.freeblog.hu/archives/2009/08/...

sponsored links

Keres?s