a krumpli, minthamár...

2008-08-06

sponsored links

Épp a munkahelyemen voltam, mikor belém hasított a felismerés, hogy a krumpli mintha már a saját lábán mászna ki a hûtõbõl (még valahogy nyár elején raktam oda, hátha tovább marad ehetõ), így tehát úgy gondoltam, talán ideje lenne megenni.
Ugyan nagyon szeretem a nyers burgonyát, de azért egy kiló újkrumplit egyszerre, azt azért nem hinném, viszont a hajában fõtt, azt kiváltképp.
De csak frissen.
Szóval a felét (megszámoltam a krumplikat, és számtanilag a felét) feltettem fõni hidegvízzel, sóval, viszont vigyázni kell vele, mert sokkal gyorsabban fõ, mint a régi, még szinte fel se forrt a víz, máris készen volt, pedig a régivel két órákat is el lehet szórakozni, hatszor feltöltöd vízzel a lábost, mégse puhul. Az újkrumpli, meg pikk-pakk.
Csodálkozok is rajta rendesen.
Meghámoztam (részint, mert úgy az igazi, részint meg mert a zöld részek mérgezõek) (villára tûzöd, úgy fejted le róla a héjat, különben leégeti kicsit a kezed, mert forró, hidegen viszont gecinehéz) (csak hogy segítsek picit), késsel összevágtam, néhány deka margarinnal (ízlés szerint) kikevertem (ilyen darabos krumplipüré állagúra), adtam hozzá sót, szárított petrezselymet (van itthon öt deka szárított petrezselymem, szerintem az életben soha nem fog elfogyni), sajtot (mert az is maradt egy kicsi a tojásos nokedli óta), feldarabolt bacont.

 

Laktató, ízletes, viszonylag gyors.
Mi kell még?


Folytats a blogon ... klopf.freeblog.hu/archives/2008/08/06...

sponsored links

Keres?s