A kezdet

2009-04-08

sponsored links

Tudom, hogy ezzel a bejegyzéssel kellett volna kezdenem a blogomat, de a dolog úgy adta magát, hogy ennek ma próbálok eleget tenni.

Pici korom óta foglalkoztat a sütés-fõzés tudománya, nem is tudom már megmondani mióta. De határozott emlékképeim vannak, amint  Dédim konyhájában ülök és minden mozdulatát figyelem. Aztán közben hol a krémbõl, hol pedig a tésztából lopkodok:) Ezt sajnos apai nagymamámnál nem tudta eljátszani, mert már ismert. Hogy a készülõ finomságokat megmentse, Õ inkább felkelt hajnalban sütni, s mire én kinyitottam a szemem, már csak a kész édességek díszelegtek a konyhaasztalon. Nagyon szerettem enni  a félkész sütiket.

Nagymamám aztán egyszer megelégelte a dolgot, hagyta, hogy a konyhában lábatlankodjak. Viszont készült is, egy kis mázas kuglófformát nyújtott felém, ami nem volt nagyobb egy sárgadinnyénél. Gyakorlatilag bevett a munkába, azzal, hogy ezközt adott a kezembe.

Almás pite készült aznap, kétféle is. Egy hagyományos és egy kuglófalakú. Kaptam a töltelékbõl és a tésztából is, majd gondosan munkához láttam. Gyúrtam, sodortam, töltöttem, nagyon élveztem a dolgot. Ízre ugyam mindkettõ egyforma volt, de az enyém szebb lett ám! Három tésztalap közé két réteg reszelt alma került, istenien nézett ki. Nem is ettem a "nagy" pitébõl, csak a sajátomat faltam...

Azt hiszem, ezzel kezdõdött minden. A folytatásra már nem emlékszem konkrétan, de a tények önmagukért beszélnek:

  • Elkezdtem szakécskönyveket gyûjteni
  • Elõszeretettel vásárolok konyhai gépeket (helyem már nem igen akad)
  • Gyûjtöm a tepsiket
  • Gyûjtöm a kiszúróformákat
  • A Lakeland a kedvenc helyemmé vált 

De sorolhatnám még jó darabig, a mániáimat, hiszen van belõlük bõven. Mégsem teszem. Apránkét úgyis ejtek célzásokat, arra hogy miért vonz ennyire a konyha. Az egészséges életmódról és a reformjaimról is szándékomban áll írni, de majd egy másik posztban.


Folytats a blogon ... sutieshusi.freeblog.hu/archives/2009/...

sponsored links

Keres?s