A Kenyér

2008-11-13

sponsored links

Rákaptam a kenyérsütésre. Megtaláltam azt a kenyér-receptet, ami egészséges, finom, könnyû elkészíteni és még csak kenyérsütõ sem kell hozzá.


Nem is ragoznám tovább, íme a recept:

Hozzávalók:

  • 2,5 dkg élesztõ
  • 1 kis doboz, joghurt vagy kefír
  • 50 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt
  • 1 csapott evõkanál só
  • 3 kanál lenmag, szezámmag, köménymag és ízlés szerint bármilyen olajos mag
  • kb. 3 dl víz
  • 2 evõkanál olívaolaj(vagy sima étolaj)


Az élesztõt elõször feloldottam a langyos vízben, de nem futtatam.
Az összes hozzávalót, az olajat kivéve egy tálban összegyúrtam, majd mikor már kezdett elválni a tészta a tál falától, akkor tettem hozzá az olajat is.


Ezután fél órán át kelesztettem langyos helyen, majd újból átgyúrtam.
Egy jénait kivajaztam és a közepébe tettem ,majd hivatalosan még 20 pecet kéne kellnie, azonban ez most nálam egy óra lett, mert el kellett mennem otthonról.Ez a hosszabb várakozás,azonban nem vált kárárra!;)


A sütlésnél hideg sütõbe tettem és 15 percig sütöttem 100-120 fokon, majd 15 pecig 180 fokon a végén pedig 15 percig szintén az alacsonyabb hõfokon.

Ennyi volt az egész, már kész is volt!Isteni illata lett, kivül ropogós, belül pihe-puha lett!
Ezt az adagot ketten 2 napig ettük!Másnap is nagyon finom volt!
Jó szívvel ajánlom miden egészséges táplálkozásra törekvõnek!


 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... konyha-lakok.blog.hu/2008/11/13/a_ken...

sponsored links

Keres?s