A gyúrt omlós tészta ( linzer és az isler)

2010-03-24

sponsored links


Anyaghányad:

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 0,5 dkg sütõpor
  • citromhéj, vaniliáscukor

 Gyártás menete:

  1. Elõkészítés:

    Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Elõkészítjük az eszközöket.

  2. Tészta begyúrása:

    Az alábbi videóban látható.


  3. A linzer formázása:
    Miután kellõ vastagra nyújtottuk a tésztát, kiszúróval kiszúrjuk az isler aljakat és tetejeket is, majd sütõplére helyezzük és kisütjük. A linzer esetében a tetejeket tojással lekenjük és dúrvára végott dióba mártjuk majd ez után sütjük.

  4. Az isler kimártása:
    Miután megsült megkenjük lekvárral, és csokiba kimártjuk.

  5. A linzer töltése:
    Miután megsült, vékonyan megkenjük lekvárral, összeragasztjuk az aljakat és a tetejeket, majd porcukrozzuk. Végük a közepéde csurgatunk még lekvárt.

Tuti tipp:


Az almáspite tésztája is lehet ez a tészta. Elõször félig kisütjük az alsó lapot, ráhelyezzük a tölteléket, majd a tetejét kinyújtva ráhelyezzük, tojással lekenjük, villával húzott rácsokkal díszítjük.

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... cukraszsutik.blog.hu/2010/03/24/a_gyu...

sponsored links

Keres?s