A fehér virsli esete Fehéréknél

2008-04-17

sponsored links

Ha pontosak akarunk lenni, akkor nem osztrák, hanem német, azonbelûl is müncheni, de én itt ettem elõször és az osztrákok is nagyon szeretik.

Mindig csak távolról szemléltem, nem találtam valami biztatónak, de egyik nap vásároltunk és úgy gondoltuk, hogy mégis kipróbáljuk.

Kellemes csalódást jelentett, úgyhogy biztos fogunk még készíteni.

 

A története...

A müncheni Marienplatzon véletlenül találta fel egy kocsmáros 1857-ben, amikor elfogyott a sütõkolbászhoz szükséges vékonybele. Így vastagabb bélbe töltötte a masszát, ami borjúból készül, sok petrezselyemmel és kevés citrommal, gyömbérrel, kardamonnal, szerecsendióval ízesítve. Ezt a kolbászt nem lehetett sütni, csak fõzni, ezért a vendégek kénytelenek voltak meghámoztatni. Azóta jellegzetes müncheni specialitás a Weißwurst.

 

Elkészítése...

Nagyon fontos, hogy ezt a virslit nem fõzzük!!
Fel kell forralni annyi vizet, hogy elfedje majd a virsliket.

Ha felforrt, kicsit hagyni kell hûlni és utána, 10 percre beletenni a virsliket.

Ha kivettük, meghámozzuk õket és felszeleteljük.

 

Hozzáillõ, édesebb mustárral fogyasztjuk.

(Ezt általában adnak hozzá.)

 

 

feher virsli
A fehér virslik 
 

 

 


Folytats a blogon ... aprosef.freeblog.hu/archives/2008/04/...

sponsored links

Keres?s