A CH visszafogadási kísérlet

2009-11-20

sponsored links

Reggeli süti



A zabpehelynek köztudottan nagyon elõnyös szénhidrát forrás, mert könnyen felszívódik (mondjuk ennek is van hátránya de mindegy), rost tartalma nagyon magas, lúgosítja a szervezetünk?stb Egy szó mint száz csoda alapanyagnak tartják. Mint meggyõzõdéses szénhidrát fóbiás? ezt az alapanyagot is számûztem az étrendembõl, mert:

375 cal. van 100 g zabpehelyben ami a következõképpen oszlik meg:
Zsír: 8 g amibõl 1 g telített zsír
Szénhidrát: 69 g
Nátrium: 6mg
Cukrok: 1 g
Fehérje: 13 g
Élelmi rost: 10 g
GL index: 39

Forrás:http://www.nutritiondata.com/facts/breakfast-cereals/1597/2

Nekem ez a CH szint soknak tûnt ezért nem használtam. Pár hónapja arra jutottam, persze nem kevés (orvosi) unszolásra, hogy azért nem lehet így leélni egy életet, hogy nem eszem gabonát?.mert igenis vannak jó felszívódásúak stb. stb. (abszolút jól érzem magam liszt, mindenféle cukor és laktóz nélkül is-sõt nekem ez a természetes)
Szóval meg kellett próbálnom reggelente valamiféle szénhidrátot enni. Arra jutottam hosszas vizsgálódás után, hogy akkor a szénhidrát a zab lesz( rizs allergiám van, de ha nem lenne akkor a rizs mellett döntöttem volna).
A süti nagyon finom volt-egyáltalán nem volt sütemény jellege inkább müzli szeletre hasonlított. Reggelire ettem, és délig nem is voltam éhes. (Mondjuk ezt a mennyiséget egy hét alatt ettem meg és 3 szeletet elajándékoztam.)
Jó alternatíva ha valaki nem ennyire elvetemült mint én-de én nem mertem többet enni-pedig súly változást nem tapasztaltam, sõt nem voltam éhes. A közérzetem nem javult tõle, szóval szépen visszatértem a régi étrendemhez.

Zabpehely süti

250 g zabpehely ( 1 órára Splendás vízbe áztatva)
2 tojás
4 Granny Smith alma lereszelve (ebben a fajtában van a legkevesebb CH)
2 tk. fahéj

A zabpelyhet beáztatom édesítõvel bekevert vízzel. A tojás fehérjét és sárgáját külön választom. A sárgáját édesítõvel kikeverem. A tojás fehérjét habbá verem egy kis sóval. A reszelt almát fahéjjal ízesítem.
Utolsó lépésként a tojás fehérjét, sárgáját, zabpelyhet és az almát összekeverem sütõformákba kanalazom és megsütöm. A sütés mindössze 20 perc 160 fokon. Ilyenkor még nem szárad ki-de aki esetleg kiszárítva szeretné akkor lehet tovább sütni .

MGL

Folytats a blogon ... melindagl.blogspot.com/2009/11/ch-vis...

sponsored links

Keres?s