hónap - GasztroBlogok.hu

7 hónap

2010-01-27

sponsored links

   Eltelt egy "kis" idõ az utolsó bejegyzésem óta. Már szinte napi szinten gondolkodtam rajta, hogy folytassam-e az írást, aztán döntöttem, hogy HARAKIRI. Végül mégsem nyomtam meg a gombot. Hogy félelem vagy a lustaság gyõzött-e, a mai napig nem tudom, de talán jó, hogy még van hová írnom:)

   A történet azért kicsit messzebbre nyúlik vissza, mint az a vasárnapi délután, mikor végül létrejött ez az oldal. 2006-ban kezdõdött, mikor kiköltöztem Angliába. Becsomagoltam a bõröndömbe egy Pigna füzetet, hogy majd jó lesz jegyzetelni valamit. A sors azonban úgy hozta, hogy minden nap írtam bele pár oldalt és kicsit több, mint egy hét alatt betelt. Kíváncsi voltam, hogy mennyi ideig fogom bírni, mert én szinte semmiben sem vagyok elég kitartó, de végül "hivatalosan" belevágtam a naplóírásba. És igen, nagyon büszke voltam magamra, hogy egy évig folyamatosan, naponta - ha csak pár sort is - firkantottam a lapokra.

   Szinte minden bejegyzésnél szó volt arról, hogy mit eszünk - csak így szimplán. Vagy hogy mit veszünk, mi terem a kertben (november végén még volt málna a bokrokon - hihetetlen, vagy miért nem érik be a szilva szeptemberig - szintén hihetetlen volt. Legalábbis nekem, aki valamikor még baranyai gyereknek számított). Aztán végül eltelt egy év és úgy döntöttem, elegem lett abból, hogy hisztis kis kölykök ügyeletes felvigyázója legyek és fejest ugrottam az életbe. Ezzel fejezõdött be a naplóírásom. Igaz, próbáltam folytatni, mindig megfõztem a bögre teámat és leültem az aktuális füzetemmel, hogy akkor most írok, de nem ment. Nagyon nyögvenyelõs volt.

   Utána jött a blog. Élveztem (élvezem), de nyár óta annyi minden történt, hogy szó szerint az utolsó helyre szorult. Aztán néha megemlítették emberek, hogy olvasták ám és jó (örülök, hogy tetszik nekik, én azért nem voltam megelégedve, többet várok el magamtól). Végül úgy döntöttem, folytatom.

 

 

   S hogy mi történt az elmúlt idõszakban? Számomra rengeteg dolog.

 

1. Elutaztunk egy hétre Kefalosra és olyan, de olyan remek nyaralásunk volt, hogy még vissza akarunk menni, pedig ez nem jellemzõ ránk. Nagyszerû fogásokat próbáltunk ki, rengeteget kirándultunk (többek között Nyssyros-ra, ezt mindenkinek kötelezõvé kéne tenni) és értehetetlen módon még a pihenésbõl is bõven kijutott. Ja és kipróbáltam a parasailig-et, ami utólag eléggé komikus, mert annyira rá voltam kattanva, hogy elfelejtettem, nekem tériszonyom van. Viszont ez sem fog legközelebb visszatartani, megint akarom!

2. A munkahelyemen érdekesen alakultak a dolgok, szerintem egy kicsit az én hátrányomra de végül minden jóra fordult (csak négy hónapomat borították fel a változások).

3. "Örök vadászmezõk".

4. Elköltöztünk! Városi lakásból kertvárosi családi házba. Ez egy nagyon jó dolog és a szülõk is igen büszkék ránk. Az enyémek persze megint a költözés utáni hetekben jöttek látogatbóba (ez két éve is hasonlóképpen alakult), de így is nagyszerûre sikeredett a vizit.

5. Karácsony. Egyértelmû. Olyan jó volt az a két hét szabadság, hogy már a húsvéti repjegyeket is megvettem, mert megint menni akarok haza.

6. Idõjárás. Csakhogy stílusos legyek. Rettegés, hogy hogyan jutunk Angliából Magyarországra, illetve, hogy miként jutunk Angliába vissza. Itt jegyezném meg, hogy december 19-én majdnem négy órát késett a gép, s mire leszállt Ferihegyen (délután háromkor), elkezdett szakadni a hó. Este tízre érkeztünk meg Pécsre.

7. Elõfizettem a  Jamie magazine-re és a delicious-re is. A Olive még mindig nem tud meghatni.

+1 Mialatt otthon voltunk, a konyhaablakban levõ bazsalikom megfagyott. Talán be kellet volna vinni a nappaliba...

 

 

Tervek

 

1. Csak angolul olvasni (ez már eddig is elég szépen mûködött, nem hinném, hogy lesz vele gond)

2. Nincs több új szakácsköny (ezt lehetetlen tartani, ismerem magam)

3. Gyakrabban fõzni angol ételeket (Bizonyístuk már be, hogy finomak!)

4. Fiút rászoktatni a házikosztra (de ez addig sajnos lehetetlen, még neki a bolti fagyasztott pizza olyan, mint másnak a levegõ - sebaj, a remény hal meg utoljára)

5. Update rendszert tartani (ezt sem lesz nehéz, tekintve hogy már öt éve elkezdtem. És hurrá, még mindig 50 kg vagyok:)

6. Update termékek nélkül sütni-fõzni (már próbáltam, remekül mûködik)

7. Blogot folytatni egykori naplóm stílusában (mindennnapjaink és gasztro)

+1 Szert tenni egy új fényképezõgépre


Folytats a blogon ... sutieshusi.freeblog.hu/archives/2010/...

sponsored links

Keres?s