#45

2009-01-18

sponsored links

Lebbencsleves

 

ami mindig kell bele:

40 dkg burgonya, 10 dkg lebbencstészta,
1 kisebb fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 1 db paprika, 1 db paradicsom,
1 db leveskocka, só, pirospaprika

ami még finom bele: petrezselyem

A szalonnát kis kockákra vágjuk, és világosra pirítjuk. A szalonnapörcöt kiszedjük a zsírból, és félretesszük. A zsíron a nagyobb darabokra tört lebbencstésztát és az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, felengedjük 2-2,5 l vízzel, hozzáadjuk az egy cm-es kockákra vágott burgonyát, az egészben hagyott paprikát, és    paradicsomot , a félretett szalonnapörcöt, a leveskockát  és lassú tûzön puhára fõzzük. A végén apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.

 


Folytats a blogon ... mai-kaja.freeblog.hu/archives/2009/01...

sponsored links

Keres?s