#35

2007-10-27

sponsored links

Mára is egy leves jutott.

Csontleves

ami mindig kell hozzá: húsos csont, sárga- és fehérrépa, só, paradicsom, paprika, hagyma

ami még finom bele: karalábé, zeller, kelkáposzta, burgonya, petrezselyem

A csontokat (én mindig pulykacomb csontot használok) belarakom egy nagy fazékba és hideg vizet öntök rá, dobok hozzá egy kis sót és lassú tûzõn fõzöm kb egy órát. Közben többször leszedem a habját. Ezután rakom hozzá a különbözõ zöldségeket, mindenbõl egy keveset, csak a répákból sokat. Lassan továbbfõzöm kb még egy órát. Ha már minden zöldség és a hús is puha, kész a leves. Ha esetleg zsiros a teteje, bár ebben az összeállitásban nem szokott, leszedem, és miután leülepedett a leves, kiszedem a zöldségeket és a húst, a levet pedig átszûröm. A levesbetétet nem a levesben, hanem külön sós vizben fõzõm meg.


Folytats a blogon ... mai-kaja.freeblog.hu/archives/2007/10...

sponsored links

Keres?s