sajtos sajtkrémleves apró garnélával - GasztroBlogok.hu

3 sajtos sajtkrémleves apró garnélával

2010-03-16

sponsored links


A gazdaságos hiperben járva, igazán gazdaságos árakra találtam a sajtok közt...1-2 napon belül lejáró szavatosságú sajtok kellették magukat elõttem. Így került a bevásárlókocsimba 1-1 15 dkg-s csomag edami és gouda sajt. Na meg egy picit drágább brie is....
Ezekbõl készült ez az ízletes leves.

Hozzávalók:
- 1 liter húsleves alaplé
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 dkg vaj
- 10-10 dkg edami és gouda sajt
- 5 dkg brie sajt
- 2 dl tejszín
- 20 dkg apró, tisztított, fõtt garnéla
- só, fehérbors
- 1 evõkanál rózsabors
- 1 evõkanál liszt

Elkészítése :
A vajat megolvasztom, majd az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztom rajta. Megfuttatom rajta a lisztet, ügyelve hogy ne piruljon meg. Felöntöm az alaplével. Felforralom, majd ekkor rakom bele a reszelt sajtokat. Kis lángon fõzöm 15-20 percig, majd egy botmixer segítségével egynemûsítem. Ekkor adom hozzá a tejszínt és a fûszereket és az apró garnélákat. 3-4 perc alatt készre fõzöm.

Folytats a blogon ... kibicakonyhaban.blogspot.com/2010/03/...

sponsored links

Keres?s