#113

2009-04-13

sponsored links

Hagymakrémleves - 4 adag

Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
1/2 l zöldségleves
1 marék snidling
1/2 l tej
2 gerezd fokhagyma
3 evõkanál liszt
margarin
só, fehérbors

 

A margarint egy edényben megolvasztjuk, az apróra vágott hagymát megpirítjuk rajta. Elkeverjük benne a lisztet. Ha túl darabos, akkor még egy kevés margarint olvaszthatunk hozzá, majd felöntjük a tejjel és folyamatosan kevergetve forraljuk. Miután besûrûsödött a leves (besamel állagúra), sózzuk, borsózzuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Hozzáöntjük a zöldséglevest, alaposan elkeverjük, és botmixerrel átmixeljük. Forrón tálaljuk, sajtos pirítóssal vagy az én ízlésem szerint márványsajt-darabokkal.


Folytats a blogon ... vegetarianus.freeblog.hu/archives/200...

sponsored links

Keres?s