#112

2009-04-12

sponsored links

Mustáros fokhagymakrémleves - 4 adag

Hozzávalók:
2 fej fokhagyma
1 liter zöldségleves
1 csokor petrezselyem
2 dl tejföl
4 dl tej
1-2 evõkanál mustár
2 evõkanál liszt
pár dkg márványsajt
olaj
só, bors

 

A fokhagymát megpucoljuk, apró szeletekre vágjuk, olajon megpároljuk. Ha ez megvan, még egy kis olajat hozzáöntve 2 evõkanál liszttel rántást készítünk. Beletesszük az apróra vágott petrezselymet és zsemleszínûre pirítjuk a rántást. A zöldséglevest kevergetés közben hozzáöntjük, összekeverjük. A tejet és a tejfölt jól elkeverjük, és azt is a leveshez adjuk. Sóval, borssal fûszerezzük, egy percig még forraljuk, de közben kevergetni kell. A tûzrõl levéve mustárt keverünk hozzá, majd botmixerrel kevésbé darabossá tesszük. Tálaláskor morzsoljuk a forró leves közepére márványsajtot.


Folytats a blogon ... vegetarianus.freeblog.hu/archives/200...

sponsored links

Keres?s