#110

2008-08-23

sponsored links

Burgonyás rakott rizs - Anyósomtól

Hozzávalók:
15 dkg rizs
40 dkg tisztitott burgonya karikákra vágva
10 dkg reszelt sajt
2-3 db paradicsom
2 zöldségleveskocka
5-6 dl víz
1-1 teáskanál szárított oregano és szurokfû
1-2 evõkanál zsemlemorzsa
só, bors

 

Az 5-6 dl vízben a zöldségleveskockákból, az oreganoval és a szurokfûvel levest fõzünk. A margarinnal kikent kis tepsibe beleszórjuk a nyers rizs felét, majd ráterítjük a burgonyakarikákat, megsózzük, megborsozzuk, majd rászórjuk a sajtot. Rászórjuk a maradék rizst, majd betakarjuk a karikákra vágott paradicsommal. Ezután ráöntjük a levest, megszórjuk a zsemlemorzsával (a felület méretétõl függõen 1 vagy 2 evõkanálnyival), majd közepes lángon 40-50 percig sütjük.
A tányérra kiszedve tejföllel is meg lehet locsolni, sültekkel is fogyasztható, de mi magában szoktuk, úgy is finom.


Folytats a blogon ... vegetarianus.freeblog.hu/archives/200...

sponsored links

Keres?s