#106

2008-03-02

sponsored links

Spenótos, gombás farfalle álom - 2-3 adag

Hozzávalók:
250 g farfalle tészta

8-10 apró csiperke gomba
1 szál zöldhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagy marék friss spenótlevél
200 g tejföl
margarin, olivaolaj
2 teáskanál citromlé
fehérbors, só

 

Sós vízben kifõzzük a tésztát, közben a megtisztított fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, a zöldhagymát szintén. Mély teflonedényben közepes lángon kisujjnyi olivaolajat és két evõkanál margarint felmelegítünk. Akkor tesszük bele a hagymákat, amikor a margarin még nem olvadt fel teljesen. Továbbra is közepes lángon marad, s amikor picit megpuhul a hagyma, akkor rátesszük a megtisztított, felszeletelt gombát, és egyenletesen elkeverjük, figyelve arra, hogy a hagyma ne égjen oda. Sózzuk, borsozzuk, közben figyeljünk a tésztára, nehogy túlfõjjön. A spenótot leöblítjük, gyorsan összetépkedjük fele akkora levelekre, és amikor a gomba kezd puhulni, a spenótot is belerakjuk. Hagyjuk egyet rottyanni, de már megy is bele a leszûrt tészta. Citromlével és tejföllel finoman átkeverjük, s utána rögtön el lehet zárni a tüzet.
A recept párom fantáziájának szüleménye. Jó étvágyat kívánunk hozzá!


Folytats a blogon ... vegetarianus.freeblog.hu/archives/200...

sponsored links

Keres?s