?Medv-ese? ? medvehagymás caprese saláta

2009-05-31

sponsored links


 

Azt hiszem a címmel mindent el is mondtam. A dogmatikus-autentikus irányzat követõi kérem fordítsák el a fejüket ;)

Szóval adott volt egy gömb mozzarella és egy szép paradicsom, ezeket vékony szeletekre vágtam, elrendeztem, kevés sót, borsot szórtam rájuk.

A klasszikus ?insalata caprese?-hez már csak a friss bazsalikom hiányzott, itt elvérzett a dolog, volt helyette viszont olajban eltett medvehagyma*, ebbõl csurgattam rá néhány teáskanálnyit. Jót tesz neki egy kis állás.

 

* Mamma receptje alapján 10 dkg medvehagymát aprítóban durvára daráltam, 1 mk sóval és kevés frissen õrölt borssal ízesítettem és felöntöttem 2 dl olajjal, végül üvegbe töltöttem. A lényeg, hogy a tetején mindig legyen pár mm olaj zárórétegként.

 


Folytats a blogon ... juc.freeblog.hu/archives/2009/05/31/M...

sponsored links

Keres?s