Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
SZÍNES PATTOGATOTT KUKORICANagy moziba járó voltam egy idõben. Hetente kétszer, háromszor mentünk, szinte mindent láttunk... Az egyik moziban a sima, sós pattogatott kukorica mellett volt édes kukorica is, ráadásul, rögtön kétféle is. Színes, ami mindenféle színben pompázott és csokoládés, ami csak csoki színû volt. Ez a "recept" ennek a kukoricának az elõállítása miatt készült. |
Tovbb a blogra ... szepsegtar.blogspot.com/2011/05/szine... |
NyuszitortaEz a csokikrémes torta, fehér csokival bevonva Dórának készült. Mivel nem vagyok jártas a díszítés terén, így egy kissé elkenõdött a bajusz..majd a korrigálásnál csak még rosszabb lett :) |
Tovbb a blogra ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/... |
A legjobb zöld levesA zöld ételek (itt nem a salátákra, hanem a spenótra, sóskára, borsóra, zöldbabra, brokkolira gondolok) meglehetõsen megosztóak: egyesek utálják, mások odavannak értük - és ez gyakorta így marad az óvodai ballagás után is. |
Tovbb a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/05/12/a_... |
Körtés tarjaMeglepõen harmonikus íz párosítás a körte a sült hússal. A fûszeres körtét sütõben addig sütjük amíg a gyümölcs széle kicsit megbarnul és karamellizálódik. Sült tarjával ideális párosítás, mert a szaftos sült húshoz remekül illik a sós-borsos-karamelles íz. |
Tovbb a blogra ... mindenkaja.blog.hu/2011/05/08/kortes_... |
Mustár házilag, tokaji borecettelEgyáltalán nem nehéz vagy bonyolult ilyet csinálni. Fõleg úgy, hogy én már hónapokkal ezelõtt vettem egy csomag mustárport, pontosabban õrölt mustármagot, amikor egy orosz boltban megláttam. (Ha ilyen nincs, akkor lehet darálni mustármagot, például kávédarálóval, borsõrlõvel, vagy akár mozsárban is, az sem nagy baj, ha picit darabos marad.) |
Tovbb a blogra ... beck.blog.hu/2011/05/08/mustar_hazila... |
Grillezni mindenáronAz idõjárás még tegnap is olyan ígéretesnek tûnt - szép napsütés, de nem túl meleg idõ, így kifejezetten jól esik majd a tûz körül tevékenykedni, gondoltam. Vidáman pácoltam be a húsokat, készítettem elõ a bogrács tartalmát, és elõre örültem, hogy végre "real time" fogok fõzni: mivel a családi kedvenceket készítem, ezek tavaly õsszel már felkerültek a blogra - igaz, a mûködés elsõ hetében, tehát viszonylag kevesen látták. |
Tovbb a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/05/08/gr... |
Almás-füstölt sajtos rakott csirkemellEzt a rakott csodát egy Vacsoracsatában láttam Császár Elõdtõl. Azóta rendszeres látogató nálunk, igazi ízorgia. Mindenkinek ajánlom, hihetetlen finom! A csirkemelleket kb 1 cm széles szeletekre vágjuk, a rövidebb oldalától indulva. Olajozott tepsibe fektetjük, egy rétegben. Sózzuk, borsozzuk. Az almákat meghámozzuk és nagyobb lyukú reszelõn lereszeljük, majd alaposan kinyomkodjuk. |
Tovbb a blogra ... mezeskalacskonyha.blogspot.com/2011/0... |
Epres-krémsajtos tortaEz a torta a testvére a most megjelent Kifõztükben lévõ barackosnak. A blogot egy ideig most megint a torták fogják uralni, sorban jönnek a tavaszi születésnapok a családban. Ez a férjemnek készült, õ továbbra is a gyümölcsöseket részesíti elõnyben. |
Tovbb a blogra ... mohakonyha.blogspot.com/2011/05/epres... |
Pizzás csiga ( leveles tésztából)Valamelyik este ez volt a vacsora lefotóztam fel is került a gépre. Ma rendezgetés közben ráakadtam. Gondoltam felteszem. Az alapötlet Biankától származik kicsit másképpen. Fagyasztóba volt még egy leveles tészta hagytam, hogy kiengedjen lisztes deszkán vékonyra kinyújtottam vékonyan bekentem spar pizza krémmel, bacon szeleteket tettem rá, megszórtam reszelt sajttal ( trappista ) feltekertem jó ujjnyi vastagságúra felszeleteltem. |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/MaryKonyhja/~... |
Joghurtos padlizsánsalátaBe kell vallanom, én szinte minden alkalommal ugyanazt helyezek a tálcámra: joghurtos padlizsánsalátát pitával és sült tejberizst. Mindig elhatározom, hogy na most aztán már tényleg valami mást fogok választani, de amikor ott állok a sorban és dönteni kellene, nem tehetek róla, elcsábulok. És most már ott [...] |
Tovbb a blogra ... mahl-zeit.blogspot.com/2011/05/joghur... |
BAGELElõször gyerekkoromban ettem Kaliforniában bagelt, a Nagybátyámnál. Szinte mindig ebbõl készítette a szendvicseket a Nagynéném.Nekem (is) nagyon ízlett, de aztán csak jóval késõbb találkoztam vele újra Magyarországon, a New York Bagel-ben. Tényleg van még ilyen üzlet? |
Tovbb a blogra ... latsiakonyhaja.blogspot.com/2011/05/e... |
Karalábé saláta |
Tovbb a blogra ... kulinarisizbombak.blogspot.com/2011/0... |
Meggyes, kakaós szeletEz egy nagyon kellemes kis sütemény, csak az összeállítása ? így nem szeretnék csuklani :) Utálok gyúrni, mert olyan érzés, mintha sosem akarna összeállni a tészta. Már az egész konyha úszik a morzsában, még a fejem búbja is tele van, mormolgatom, hogy soha többé nem állok neki, de amikor kész és jóízûen falatozunk belõle, azt gondolom még is megérte. Tészta: 50 dkg [...] |
Tovbb a blogra ... kiskonyham.blogspot.com/2011/05/meggy... |
Füles torta!!!Nos, itt van, megérkezett a Füles reloaded - a szebb, tökéletesebb verzióban! Elõször az volt az elképzelésem, hogy megpróbálom "ültetni" a figurát úgy, ahogyan a prototípus is pózolt. Aztán ugye teljesen újra kellett kezdenem, az elõzõ bejegyzésben részletesen leírt okokból. Kétszer ugyanolyan készíteni nem szeretek, szóval azt találtam ki, hogy hason feküdjön Füles koma. Így este 9-kor [...] |
Tovbb a blogra ... homoktorta.blogspot.com/2011/05/fules... |
Hétvégi receptajánló!!! Kacsamell-kacsasült fûszerkeverékben sültkrumplival.Nem is olyan régen, már írtam arról, hogy a Fûszerházból megkerestek és megajándékoztak néhány fûszerkeverékkel. Azóta szeretném kipróbálni õket, de valahogy mindig elmaradt eddig. Igen eddig, mert most elérkezett az ideje és a "kacsasült" fûszerkeverékkel pácoltam be a kacsamelleket. Sõt a pácoláshoz használt keverékbõl annyit készítettem, hogy még a köretként feltálalt krumplit is abban sütöttem meg. Mondhatom [...] |
Tovbb a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/05/h... |
Céklás zöldségtortaMár letölthetõ a májusi szám, és én még az áprilisi számból sem tettem közzé a recepteket! Éppen itt az ideje... Itt egy szép és finom zöldség torta, ünnepi asztalra ajánlom. Elkészítése könnyû, és meglepõen finom. |
Tovbb a blogra ... gittarawfood.blogspot.com/2011/05/cek... |
rakott spárga |
Tovbb a blogra ... haddegyemmeg.blogspot.com/2011/05/rak... |
zsemle készítésA hozzávalókat egy nagy tálban összekevertem, összeállítottam a tésztát. 1 órára meleg helyre téve kelesztettem. Amikor megkelt, 5 percig dagasztottam, majd 10-15 dekás gombócokat formáltam belõle. |
Tovbb a blogra ... haddegyemmeg.blogspot.com/2011/05/zse... |
Ordás RákócziMivel a statisztikám szerint, több a külföldi látogatóm, mint a hazai, tapasztalatból tudom, hogy nagyon sokan nem ismerik az ordát. Erdélyben nagyon népszerû, ilyenkor, tavasszal jelenik meg, fõleg palacsintába töltik, friss kaporral, de más finomság is készíthetõ belõle. Akinek lehetõsége van, és Erdélyben jár, feltétlenül kóstolja meg, az ittenit! Bõvebben az ordáról itt olvashattok. A hagyományos Rákóczit, ordával bolondítottam meg, és nagy sikere volt! Tészta hozzávalói:
|
Tovbb a blogra ... martyhobby.blogspot.com/2011/05/ordas... |
Hamis paprikásMég mindig ott tartunk, hogy Manó nem eszik húst. Milánóit, fasírtot, stefánia szeletet, egybefasírtot, igen. Töltött káposztát vagy töltikét meghámozva, a tölteléket kis kecsöppel megcsöppentve, igen. Húst nem. Többször próbáltam elmagyarázni, hogy kedvenc ételeiben szintén van hús, csupán annyi különbséggel, hogy ott darált, míg mondjuk egy rántott vagy sült szeletben egyben van ugyanolyan husika, Manó megértõ bólogatások közepette hallgatott, majd bölcselkedve felelte, igen, tudom, édesanyám, de én azt a husit nem szeretem, csak a milánóit, fasírtot, stb [...] |
Tovbb a blogra ... garffyka.blogspot.com/2011/05/hamis-p... |
Diós olívapástétomKenõmájas, húsos felvágottak, bolti adalékanyagos kencék helyett itt az a természetes, pikáns ízû növényi pástétom, a diós olívapástétom, mely alkalmas kenyerek, krékerek megkenésére. Elkészítési ideje a mosogatással együtt csupán néhány perc, aki szereti az olívabogyót, annak ez is ízleni fog.Recept itt: http://www.fittnok.hu/dios-olivapastetom |
Tovbb a blogra ... gasztroboszi.blogspot.com/2011/05/dio... |
EperhabA hónap gyümölcse az eper! Ez egy igazán, könnyû, légies finomság cukor nélkül. Kétféleképpen is elkészíthetitek: az egyik megoldás a felverhetõ szója tejszínhab, viszont ha nem szeretnétek szóját fogyasztani akkor megoldás a natúr kókuszkrém. |
Tovbb a blogra ... fittanyuka.blogspot.com/2011/05/eperh... |
Bonbon ballagásraKollegám "kisfia" ballagott. Nagyfiú lett :). Neki készítettem ezt a 81 %-os étcsokoládéból készült bonbonválogatást. A dobozokba 22 db került, méghozzá ... |
Tovbb a blogra ... dejofozni.blogspot.com/2011/05/bonbon... |
Samosa darált marhávalMióta megcsináltam az elsõ csirkés samosát, azóta a rajongói lettünk. Már édes változatban is elkészítettem a tésztát, túróval töltöttem, és úgy is nagyon finom lett. Még adós vagyok magunknak egy zöldséges változattal is, de ami késik, nem múlik. |
Tovbb a blogra ... csiperke.blogspot.com/2011/05/samosa-... |
Virágos fekete erdõ tortaEgy barátunk születésnapjára készült ez a torta,ezúton is Nagyon boldog születésnapot kívánunk!Kakaós piskóta, feketeerdõ a belsejében,,tejszínes díszítés,és fondant-ból vannak a virágok. |
Tovbb a blogra ... ditta84.blogspot.com/2011/05/viragos-... |
Konfirmálási tortaEzt a tortát egy kislány konfirmálására készítettem,az volt az anyukájának a kérése,hogy fehér legyen,és egy kehely legyen a tortán,én még egy kicsit kibõvítettem egy a valláshoz kapcsolódó köszöntéssel .A torta 30x40 cm vaníliás piskóta,vaníliakrém a belsejébe,a borítás,és a díszítés fondant-tal készült. |
Tovbb a blogra ... ditta84.blogspot.com/2011/05/konfirma... |
Marshmallow (pillecukor) gyümölcscukorbólMár régóta nézegettem Wise Ladynél ezt a receptet, mert nagy rajongója vagyok a marshmallownak. Mivel egy ideje nem eszek kristálycukrot, így csak álmodoztam róla. Ma viszont úgy döntöttem, hogy kipróbálom gyümölcscukorból. Kukoricaszirup helyett mézet használtam. A méz eléggé meghatározta az ízét, de nagyon-nagyon finom lett. Legközelebb azt is megpróbálom, hogy xylitollal mûködik-e. A receptet nem írom le, mert annál jobban, és érthetõbben nem [...] |
Tovbb a blogra ... csiperke.blogspot.com/2011/05/marshma... |
Sonkádi kötött levesSzintén a Vidék íze magazinból való a recept, méghozzá az áprilisi számból. Anyukám szinte a teljes húsvéti menüt ebbõl sütötte-fõzte meg. Hozzáteszem: nagyon jó ötlet volt. Ez a leves különösen elnyerte tetszésemet, nemcsak az íze, hanem a különleges levesbetét miatt is. A magazinban elolvashatjuk, hogy a recept beküldõje elmondja: nem azért nevezik "sonkádi"-nak, mert sonka benne, hanem mert Sonkádon született és ott tanulta édesanyjától ennek a levesnek az elkészítését. |
Tovbb a blogra ... csincsilla.blogspot.com/2011/05/sonka... |
Gyümölcsös-túrós kehelyNem elég, hogy friss, egészséges, ínycsiklandozóan néz ki és körülbelül 10 perc alatt el lehet készíteni, még ráadásul fogyókúrázóknak is fogyasztható --> bûntudat nélkül! Kalóriatartalma igazán elenyészõ, ugyanis majdnem teljesen cukormentes (a barackbefõttben található kevéske cukor az, amit tartalmaz)! Gyümölcsöt bármilyet használhatunk hozzá, az évszaktól függõen akár, de használhatunk konzervet vagy házilag készített befõttet is, ha nincsenek friss gyümölcsök. Gyümölcsös-túrós kehely / becca Alsó réteg: zselés õszibarack Felsõ réteg: túrókrém Díszítés: [...] |
Tovbb a blogra ... beccaesasutik.blogspot.com/2011/05/gy... |
Tekercs és egy kis körítésNos/hát/deviszont/ámdebár (és még sok egyéb felesleges kötõszó, amivel az idõt tudom húzni), azt hiszem, tartozok némi magyarázattal a hullámzó eltûnéseimmel kapcsolatban. Sokat gondolkodtam, hogy épeszû dolog lenne-e kiteregetni a családi szennyest, végül arra jutottam, az ember nem azért olvas sütikrõl szóló blogot, hogy utána átmenjen lélekterapeutába. A sütikrõl szóló blog olvasásának meglehetõsen kézenfekvõ oka van: az ember sütikrõl akar olvasni. Sejtésem szerint. Legalábbis. Végül megfontoltam még egyszer a dolgot, és maradok a rövid-tömör magyarázatnál. Az egy hónapra jutó [...] |
Tovbb a blogra ... szilvi-bisztro.blogspot.com/2011/05/t... |
Tejben áztatott borjúmájA máj, legyen az bármilyen állaté ott van a kedvenceim között. Fõleg csirkemájat szoktam készíteni, de a borjúmáj is rendkívül ízletes. A baj csak ott van, hogy amennyiben az ember nem vigyáz kiszárad és nem annyira élvezhetõ. Amikor elõször olvastam a tejben áztatott májról azonnal megragadta a figyelmemet és összekombináltam a kedvenc elkészítési módommal: sok hagyma és [...] |
Tovbb a blogra ... finomsagaim.blogspot.com/2011/05/tejb... |
Tépõsaláta szüretLehet "szüretelni" a tépõsalátát. Én tövestõl húztam fel belõle, mert elég sûrûn vetettem. Normál esetben alulról kell szedegetni a nagyobb, kifejlett leveleket, úgy, hogy ne legyen nagyon felkopasztva és akkor szépen hoz új leveleket a leszedettek helyett. Kb. egyharmadnyi levél maradjon a szüret után a tövön, és akkor többször is szedhetõ belõle és sokáig élvezhetõ ez a salátaféle. Volt még itthon pár db nem túl szép, de ehetõ alma, abból társítottam még mellé, illetve petrezselyemzöldet is szórtam bele bõven, ami szintén nagy kedvencem. [...] |
Tovbb a blogra ... faluvgikurtakonyha.blogspot.com/2011/... |
Kadírozott gyümölcsös-mustármagos nyúlsült citromos paszternákágyonTényleg nehéz leírni a címben azt a finomságot, amikkel tele van egy ilyen tartalmas és különleges étel. A mustár ismét egy újfajta, eddig számomra nem ismert kandírozott gyümölcsös, ami szerintem remek a nyúlcombon/lapockán. A paszternák az egyik nagy kedvenc répám, ezért egyértelmû volt, hogy azzal sütöm együtt. De amiért ez a gyümölcsös magos mustár került a húsra: az aszalt szilva miatt! Ugyanis ez is sült a nyuszi mellett, nem is akárhogy: Pár szem aszalt szilva, fokhagymával töltve és Serrano sonkába [...] |
Tovbb a blogra ... pinkcsoki.blogspot.com/2011/05/kadiro... |
TúrógombócHozzávalók: 500 g tehéntúró, 2 db tojás, 125-150 g gríz, 1-2 kk. só. Gríz, xilit, tejföl, szamóca. Egy nagyobb tálban a túrót villával megtörtem, sóztam, hozzáadtam a felvert tojásokat, átkevertem, majd apránként adagoltam bele a grizet, amíg megfelelõ állagúnak nem találtam. Letakartam és egy-két órát pihentettem. Vizet forraltam, enyhén sóztam, majd egyesével a finoman gyöngyözõ vízbe engedtem a kézzel [...] |
Tovbb a blogra ... konyhatunder.blogspot.com/2011/05/tur... |
Ribizli, karamell, vaníliaÚj desszert, imádom. Bocsánat, hiszen ezt nem szokás, saját "terméket" dicsérni, de a helyzet az, hogy amint elhagyjuk a mínuszokat, abban a pillanatban gyümölcsre fáj a fogam. A legszebb hónapok a konyhában, itthon készülnek a tejespiték, flanok, pudingok, Mármint egy ribizlis tejespitére lehet, hogy még jobban vágynék, mert ha szezonja lesz igazán, akkor aztán mindenbe belekerül a ribizli, ez garantálható, és a medvehagyma mérgezés után [...] |
Tovbb a blogra ... angelastaste.blogspot.com/2011/05/rib... |
Halpucoló kézi készülékAmikor megpillantottam ezt a helyes kis halpikkelyezõt a vasedényben, felderült a lelkem, mert eszembe jutottak azok az elszánt balatoni horgászok, akik esküdtek a söröskupakos pucolós módszerre. Az ügyesebbek applikáltak is maguknak valamilyen nyéllel ellátott söröskupakot. Másrészt meghatódtam, hogy manapság még készít valaki ilyen szépen kimunkált eszközt, amivel biztos, hogy unokáink is pucolni fognak és kiteszik a gasztroblogjukra, mint ?antik, 21. századi konyhai eszközt?. A kommentelõk pedig hitetlenkedve nézik, és ezt [...] |
Tovbb a blogra ... sajatleveben.blogspot.com/2011/05/hal... |