Ordás Rákóczi
sponsored links
Mivel a statisztikám szerint, több a külföldi látogatóm, mint a hazai, tapasztalatból tudom, hogy nagyon sokan nem ismerik az ordát. Erdélyben nagyon népszerû, ilyenkor, tavasszal jelenik meg, fõleg palacsintába töltik, friss kaporral, de más finomság is készíthetõ belõle. Akinek lehetõsége van, és Erdélyben jár, feltétlenül kóstolja meg, az ittenit! Bõvebben az ordáról itt olvashattok.
A hagyományos Rákóczit, ordával bolondítottam meg, és nagy sikere volt!
Tészta hozzávalói:
- 30 dkg. finomliszt
- 20 dkg. vaj
- 10 dkg. porcukor
- 1 egész tojás.
Töltelék:
- 50 dkg. orda
- 1 egész tojás
- 2 evõkanál búzadara
- 10 dkg. cukor
- 1 citrom reszelt héja.
Tetejére:
- 4 tojás fehérje
- 16 dkg. porcukor
- 30 dkg. baracklekvár.
A tészta hozzávalóit, gyors mozdulatokkal összedolgoztam, majd fél centi vastagságúra nyújtottam. Kikent tepsibe, terítettem, villával megszurkáltam, elõmelegített 160 fokos sütõben világosra sütöttem. Amikor langyosra hûlt...