Tejben áztatott borjúmáj
sponsored links
A máj, legyen az bármilyen állaté ott van a kedvenceim között. Fõleg csirkemájat szoktam készíteni, de a borjúmáj is rendkívül ízletes. A baj csak ott van, hogy amennyiben az ember nem vigyáz kiszárad és nem annyira élvezhetõ. Amikor elõször olvastam a tejben áztatott májról azonnal megragadta a figyelmemet és összekombináltam a kedvenc elkészítési módommal: sok hagyma és petrezselyemzöld.
Egy szép nagy darab borjúmájat felszeleteltem, közben eltávolítottam azokat a részeket, amik nem voltak elég tiszták. Szép vékony szeleteket vágtam, beletettem egy tálba és leöntöttem tejjel. Beraktam a hûtõszekrénybe és egy napig hagytam ázni. Azután a tejet letöltöttem, egy nagy fejhagymát felkarikáztam, olajon megpároltam, rátettem a májat és fedõ alatt szép lassú tûzön megpároltam. Amikor már jól megpuhult fûszereztem: ételízesítõvel, sóval, borssal, fokhagymaõrleménnyel és frissen vágott petrezselyemzölddel. Fedõ nélkül egy kicsit pirítottam, miközben állandóan forgattam. A máj akkor van átsülve, ha villával megszúrjuk és már nem szivárog belõle a vér.
A tejben kiázott az a marhamájra jellemzõ mellékíze. Melegen a májszeleteket lehet fogyasztani, ha kihûlt megdarálhatjuk és langyos vajjal kikavarva szendvicskrémet készíthetünk belõle.