Karalábé saláta
sponsored links
Nem mondanám, h a karalábé a kedvenc zöldségem, de azért néha napján elõfordul a tányéromon. :) Lapozgattam az újságot, és nagyon gusztusos fotó készült róla, így gondoltam, elkészítem.
Hozzávalók:
- 2 fej karalábé
- 2 alma
- 2 fej lilahagyma - nálam újhagyma volt
- 2 paradicsompaprika - 1 tv paprika volt itthon
- 8dkg dióbél - török mogyorót találtam :)
- 1 citrom leve
- fél dl olaj
- só
- frissen õrölt bors
- 1 mokkáskanál kakukkfû
a meghámozott falatnyi hasábokra vágott karalábét annyi sós vízben, amennyi ellepi, feltesszük fõni, a citrom levének a felével. Nem kell nagyon puhára fõzni a karalábét.
Amíg fõ, felaprítjuk a többi anyagot: az almát, nagyjából ugyanakkorára mint a karalábét, a paprikát csíkokra, a lila hagymát negyed karikákra, a dióbelet is negyedekre (én mozsárban kissé megtörtem a mogyorót).
a megfõtt karalábét a levében hagyjuk kihûlni, leszûrjük és összekeverjük ...