Hétvégi receptajánló!!! Kacsamell-kacsasült fûszerkeverékben sültkrumplival.

2011-05-07

sponsored links



Nem is olyan régen, már írtam arról, hogy a Fûszerházból megkerestek és megajándékoztak néhány fûszerkeverékkel. Azóta szeretném kipróbálni õket, de valahogy mindig elmaradt eddig. Igen eddig, mert most elérkezett az ideje és a "kacsasült" fûszerkeverékkel pácoltam be a kacsamelleket. Sõt a pácoláshoz használt keverékbõl annyit készítettem, hogy még a köretként feltálalt krumplit is abban sütöttem meg. Mondhatom nagyon elégedett vagyok a fûszerkeverékkel, mert igazán finom ízletes lett tõle a kacsamell, na meg a krumpli is. Mindenkit csakis biztatni szeretnék, hogy látogasson el a Fûszerkuckóba és kedvére válogasson, vásároljon a sok fûszer között.





2 db kacsamellfilé
1/2 cs kacsasült fûszerkeverék

2-3 dl Floriol olaj
1 dl fehérbor

A kacsamellek mindkét oldalát besózni.
Egy tálba beleönteni az olajat és összekeverni a kacsasült fûszerkeverékkel, majd jó alaposan beleforgatni a melleket. A tál tetejét lefedni, majd párórára a pácban állni hagyni a húst, közben pedig többször átforgatni. (én este pácoltam be, és éjszakára a hûtõszekrénybe tettem)

Egy serpenyõbe egy keveset önteni a fûszerezett olajból és felhevíteni, majd belehelyezni a kacsamelleket a bõrös felükkel lefelé, és mindkét oldalukat szép pirosra sütni. Ezután az elõsütött melleket ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/05/h...

sponsored links

Keres?s