Joghurtos padlizsánsaláta
sponsored links
A Szeráj - azt gondolom nyugodtan kijelenthetem - ma már fogalom a városban. Töretlen népszerûségét mutatja az is, hogy az étterem már-már üzemi-konyhai méreteket ölt.
Az alaprecept Stahl Judittól származik.
Hozzávalók:
3 közepes méretû padlizsán, 2 gerezd fokhagyma, 1 fél lila hagyma, fél citrom leve, kb. 5 dl görögjoghurt, olívaolaj, só, bors, aprított petrezselyemzöld és menta.
- A padlizsánokat felkockázom és a sütõt elõmelegítem 200 fokra.
- A padlizsánkockákat egy nagy tálba öntöm,sózom, borsozom, és pár kanál olívaolajjal összekeverem, majd mehetnek a sütõpapírral bélelt tepsibe. Addig sütöm õket, amíg már kezdenek egy kicsit szenesedni, megpörkölõdni.
- Közben a fokhagymát, felaprított lilahagymát és egy kis joghurtot ...