Joghurtos padlizsánsaláta

2011-05-07

sponsored links


A Szeráj - azt gondolom nyugodtan kijelenthetem - ma már fogalom a városban. Töretlen népszerûségét mutatja az is, hogy az étterem már-már üzemi-konyhai méreteket ölt.

Be kell vallanom, én szinte minden alkalommal ugyanazt helyezek a tálcámra: joghurtos padlizsánsalátát pitával és sült tejberizst. Mindig elhatározom, hogy na most aztán már tényleg valami mást fogok választani, de amikor ott állok a sorban és dönteni kellene, nem tehetek róla, elcsábulok. És most már ott tartunk, hogy itthon is egyre gyakrabban készítünk padlizsánsalátát:-))

Az alaprecept Stahl Judittól származik.

Hozzávalók:
3 közepes méretû padlizsán, 2 gerezd fokhagyma, 1 fél lila hagyma, fél citrom leve, kb. 5 dl görögjoghurt, olívaolaj, só, bors, aprított petrezselyemzöld és menta.

  • A padlizsánokat felkockázom és a sütõt elõmelegítem 200 fokra.
  • A padlizsánkockákat egy nagy tálba öntöm,sózom, borsozom, és pár kanál olívaolajjal összekeverem, majd mehetnek a sütõpapírral bélelt tepsibe. Addig sütöm õket, amíg már kezdenek egy kicsit szenesedni, megpörkölõdni.
  • Közben a fokhagymát, felaprított lilahagymát és egy kis joghurtot ...

Folytats a blogon ... mahl-zeit.blogspot.com/2011/05/joghur...

sponsored links

Keres?s