Meggyes, kakaós szelet
sponsored links
Ez egy nagyon kellemes kis sütemény, csak az összeállítása ? így nem szeretnék csuklani :) Utálok gyúrni, mert olyan érzés, mintha sosem akarna összeállni a tészta. Már az egész konyha úszik a morzsában, még a fejem búbja is tele van, mormolgatom, hogy soha többé nem állok neki, de amikor kész és jóízûen falatozunk belõle, azt gondolom még is megérte.
A lisztet összekeverjük a sütõporral, majd izzadságos munkával gyúrjuk össze a szobahõmérsékletû vajjal és további hozzávalókkal. A liszt mennyiségébe számoljuk bele a kanál kakaót is. Hagyjuk lefedve, vagy tizenöt percet pihenni, de nem kell hûtõbe tenni. Ha letelt az idõ felezzük meg és egy lisztezett munkapulton, óvatosan nyújtsuk ki a kikent tepsink méretére. Tegyük a sütõformába, majd szórjuk meg zsemlemorzsával, lecsepegtetett meggyel és a negyed pohár, ízlés szerinti fahé ...
A lisztet összekeverjük a sütõporral, majd izzadságos munkával gyúrjuk össze a szobahõmérsékletû vajjal és további hozzávalókkal. A liszt mennyiségébe számoljuk bele a kanál kakaót is. Hagyjuk lefedve, vagy tizenöt percet pihenni, de nem kell hûtõbe tenni. Ha letelt az idõ felezzük meg és egy lisztezett munkapulton, óvatosan nyújtsuk ki a kikent tepsink méretére. Tegyük a sütõformába, majd szórjuk meg zsemlemorzsával, lecsepegtetett meggyel és a negyed pohár, ízlés szerinti fahé ...