SZÍNES PATTOGATOTT KUKORICA
sponsored links
Nagy moziba járó voltam egy idõben. Hetente kétszer, háromszor mentünk, szinte mindent láttunk... Az egyik moziban a sima, sós pattogatott kukorica mellett volt édes kukorica is, ráadásul, rögtön kétféle is. Színes, ami mindenféle színben pompázott és csokoládés, ami csak csoki színû volt. Ez a "recept" ennek a kukoricának az elõállítása miatt készült.
Lassan közeledik a nyári gyerekzsúrok, a ballagási családi összejövetelek ideje. Ez a színesre festett pattogatott kukorica a gyerekek nagy kedvence lehet. Ízesíthetjük, színezhetjük természetes ételfestékkel, kakaóval, szörpökkel. Ha nem szeretnénk ilyen tömény cukros rágcsálnivalóval kínálni a gyerekeket és a felnõtteket, ízesítés, színezés nélküli kukoricát is tálalhatunk. Ez a recept a Kifõztük 2011/5. számában jelent meg. Az újság letölthetõ a www.kifoztuk.hu oldalról.
Színes pattogatott kukorica
Hozzávalók
- 5-10 dkg pattogatni való kukorica
- 1-2 dkg vaj
a színezéshez:
- 1 rész cukor
- 1 rész víz
- ételfesték vagy kakaópor, szörp
Vastag aljú edénybe tesszük és az edényt mozgatva fölolvasztjuk a vajat, így mindenhol vékony zsiradékréteggel vonjuk be az edényt. Beleszórjuk a kukoricát, lefedjük. (Érdemes üvegtetõvel ellátott edényben készíteni, mert így folyamatosan látjuk, hol tart a folyamat.)
Az elsõ pukkanások meghallásáig nagy lángon melegítjük. Amikor a kukoricák pattogni kezdenek, kisebbre vesszük a lángot, és az edényt rázogatva kipattogtatjuk a kukoricát. Kikészítünk egy tálcát vagy egy széles, lapos tálat ...
Az elsõ pukkanások meghallásáig nagy lángon melegítjük. Amikor a kukoricák pattogni kezdenek, kisebbre vesszük a lángot, és az edényt rázogatva kipattogtatjuk a kukoricát.