Tépõsaláta szüret

2011-05-02

sponsored links

Lehet "szüretelni" a tépõsalátát. Én tövestõl húztam fel belõle, mert elég sûrûn vetettem. Normál esetben alulról kell szedegetni a nagyobb, kifejlett leveleket, úgy, hogy ne legyen nagyon felkopasztva és akkor szépen  hoz új leveleket a leszedettek helyett. Kb. egyharmadnyi levél maradjon a szüret után a tövön, és akkor többször is szedhetõ belõle és sokáig élvezhetõ ez a salátaféle.

Volt még itthon pár db nem túl szép, de ehetõ alma, abból  társítottam még mellé, illetve petrezselyemzöldet is szórtam bele bõven, ami szintén nagy kedvencem. Frissen csavart citromlé, némi balzsamecet, olivaolaj, só  került rá.
Joghurtos vagy majonézes dresszing is készíthetõ hozzá, kinek-kinek ízlése szerint. Zsenge húsú sült csirkével igazi tavaszi étel volt.





Elkészítés:

A salátaleveleket, petrezselyemzöldet alaposan megmosom és lerázom róla a vizet (salátacentrifuga tulajdonosok elõnyben). Kézzel megfelelõ méretûre tépkedem a nagyobb saláta leveleket, a petrezselymet késsel felaprítom. Meghámozom az almát, kockákra vágom és csavarok rá ...

Folytats a blogon ... faluvgikurtakonyha.blogspot.com/2011/...

sponsored links

Keres?s