Céklás zöldségtorta

2011-05-07

sponsored links

Már letölthetõ a májusi szám, és én még az áprilisi számból sem tettem közzé a recepteket!
Éppen itt az ideje... 


Itt egy szép és finom zöldség torta, ünnepi asztalra ajánlom. Elkészítése könnyû, és meglepõen finom.

Hozzávalók egy 18 cm-es csatos tortaformához
az alaphoz:
15 dkg napraforgó mag beáztatva 3-4 órára
4-5 saláta vagy mángold levél
1 gerezd fokhagyma


a töltelékhez:
15 dkg dió legalább 1 napra beáztatva
10-10 dkg sárgarépa, cékla, cukkíni,
?  lilahagyma
1 kanál miso
1 kanál szójaszósz
só, bors, pirospaprika

a tetejére:
1 avokádó
1 gerezd fokhagyma
pár levélke petrezselyem

1 evõkanál friss citromlé


Az alaphoz a hozzávalókat konyhai robotgépben darabosra aprítjuk. Ennek a vékony alapnak lehet intenzív az íze, sózzuk bátran! Egy kisebb tortaforma alján egyenletesen lenyomkodjuk.
A töltelékhez is mindent beleteszünk az aprítógépbe, és morzsásra aprítjuk a zöldségeket. Ne fûszerezzük túl, hagyjuk érvényesülni a zöldségek természetes ízét. Arra figyeljünk oda, hogy a massza ne legyen túl nedves. Ha mégis az, akkor egy kevés psyllium husk-kal lehet sûríteni. Rásimítjuk ...

Folytats a blogon ... gittarawfood.blogspot.com/2011/05/cek...

sponsored links

Keres?s