BAGEL
sponsored links
Szinte mindig ebbõl készítette a szendvicseket a Nagynéném.
Nekem (is) nagyon ízlett, de aztán csak jóval késõbb találkoztam vele újra Magyarországon, a New York Bagel-ben. Tényleg van még ilyen üzlet?
Aztán 4 éve elkészítettem ezt a receptet, amikor kikerültünk Svédországba, és azóta is ezt használom, amikor megkívánjuk a Bagelt.
Csak azt nem értem, hogy miért nem került fel eddig ez ide??? Passz...
BAGEL
50 dkg finomliszt
2 tk instant élesztõ
340 ml langyos víz
1,5 ek cukor
1,5 tk só
szezámmag a szóráshoz
1 tojássárgája + 3 ek víz a kenéshez
A hozzávalókat a kenyérsütõgép üstjébe tettem és elindítottam a dagasztó kelesztõ progit.
Attól kezdve, hogy megáll a dagasztás, 40 percig hagytam kelni, majd kivettem a tésztát, hosszúkásra formáztam, 8 részre vágtam, gombócokká formáztam õket, a közepükbe ...