BAGEL

2011-05-07

sponsored links

 






 
Elõször gyerekkoromban ettem Kaliforniában bagelt, a Nagybátyámnál.
Szinte mindig ebbõl készítette a szendvicseket a Nagynéném.
Nekem (is) nagyon ízlett, de aztán csak jóval késõbb találkoztam vele újra Magyarországon, a New York Bagel-ben. Tényleg van még ilyen üzlet?

Aztán 4 éve elkészítettem ezt a receptet, amikor kikerültünk Svédországba, és azóta is ezt használom, amikor megkívánjuk a Bagelt.
Csak azt nem értem, hogy miért nem került fel eddig ez ide??? Passz...

BAGEL


50 dkg finomliszt
2 tk instant élesztõ
340 ml langyos víz
1,5 ek cukor
1,5 tk só

szezámmag a szóráshoz
1 tojássárgája + 3 ek víz a kenéshez

A hozzávalókat a kenyérsütõgép üstjébe tettem és elindítottam a dagasztó kelesztõ progit.
Attól kezdve, hogy megáll a dagasztás, 40 percig hagytam kelni, majd kivettem a tésztát, hosszúkásra formáztam, 8 részre vágtam, gombócokká formáztam õket, a közepükbe ...

Folytats a blogon ... latsiakonyhaja.blogspot.com/2011/05/e...

sponsored links

Keres?s