Hamis paprikás

2011-05-07

sponsored links

Még mindig ott tartunk, hogy Manó nem eszik húst. Milánóit, fasírtot, stefánia szeletet, egybefasírtot, igen. Töltött káposztát vagy töltikét meghámozva, a tölteléket kis kecsöppel megcsöppentve, igen. Húst nem.
Többször próbáltam elmagyarázni, hogy kedvenc ételeiben szintén van hús, csupán annyi különbséggel, hogy ott darált, míg mondjuk egy rántott vagy sült szeletben egyben van ugyanolyan husika, Manó megértõ bólogatások közepette hallgatott, majd bölcselkedve felelte, igen, tudom, édesanyám, de én azt a husit nem szeretem, csak a milánóit, fasírtot, stb.
Szóval eszik húst, de hát nem csinálhatok minden héten fasírtot vagy stefánia szeletet. Egyrészt mert unalmas lenne, másrészt mert igenis meg kell kóstolnia más ízeket is - egy zamatos marengói csirkét, egy tejfölös szeletet, mézes karajt.
Nagyjából így született ez a hamis paprikás. Amit Manó végülis nem paprikásnak evett, de szószós tésztának. Hasonlóan a csalós krumplileveshez, itt is "varázsoltam" egy kicsit, a paprikás alapot bõ lére engedtem, belekockáztam egy nagy csirkecombot, majd tejföllel megbolondítva az egészet összeturmixoltam. És igen! Manó boldogan falta a szószós tésztát, amiben - urambocsá - nem volt husi :) Csak szósz és tészta :)




Hamis paprikás

hozzávalók

2-3 csirkecomb és/vagy 1-2 mell
2 nagy fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
sült paradicsom (1-2 paradicsomnyi)
és/vagy 1 ek sült paprikakrém
1 kisebb murok
néhány karika petrezselyem
pirospaprika
csombor
só, bors
olaj
tejföl


A csirkehúst leöblítem, konyhai papírtörlõvel felitatom a vizet, "meghámozom", azaz bõrét lehúzom. Ezt nem feltétlenül muszáj, mi bõr nélkül szoktuk enni, a bõrt bõ vízben külön megfõzöm és...

Folytats a blogon ... garffyka.blogspot.com/2011/05/hamis-p...

sponsored links

Keres?s