Epres-krémsajtos torta
sponsored links
Ez a torta a testvére a most megjelent Kifõztükben lévõ barackosnak. A blogot egy ideig most megint a torták fogják uralni, sorban jönnek a tavaszi születésnapok a családban. Ez a férjemnek készült, õ továbbra is a gyümölcsöseket részesíti elõnyben.
Hozzávalók 26 cm átmérõjû tortaformához
az alaphoz:
- 20 dkg babapiskóta
- 3-4 dl tej
- 40 dkg házi krémsajt vagy mascarpone
- 35 dkg tejföl
- 25 dkg túró
- 2 dl tejszín
- 4-5 evõkanál porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 25 g zselatin
- 1 dl víz
- 50 dkg eper
- 2 dl tejszín
- 1 zacskó habfixáló
- 2 kávéskanál porcukor
- 1 nagy barackkonzerv
- 1 kis zacskó színtelen tortazselé (nem zselatin!)
- 2,5 dl a barack levébõl
- 5-6 szem eper
- 2-3 szem kivi
- 1 narancs
- 1 lime
- citromfûlevelek
Sütõpapírkorongot vágunk a tortaforma aljába, mert a kész tortát csak ezzel együtt tudjuk átcsúsztatni a tálra.
Egy pillanatra tejbe mártjuk a babapiskótákat, és kirakjuk velük a forma alját. Megtisztítjuk és felaprítjuk az epret. Kis lábosban elkeverjük a zselatint a vízzel, és állni hagyjuk.A krémhez robotgép táljában habverõvel összekeverjük a krémsajtot, a tejfölt, a túrót, a porcukrot, a citromhéjat és a vaníliakivonatot. Közben hozzáadjuk a 2 dl tejszínbõl vert habot is.
Kis lángon, kevergetve fölolvasztjuk a zselatint, elvegyítjük 3 evõkanál krémmel, majd hozzáöntjük a többi krémhez, és az egészet alaposan összekeverjük. A tortaformába öntjük a massza felét, kirakjuk a felaprított eperrel, majd ráöntjük a krém másik felét, és 2-3 órára hûtõbe tesszük.A díszítéshez leszûrjük a barackot, és kis lábosba ...