rakott spárga
sponsored links
Nálunk a zöldségek csak akkor válnak ehetõvé a gyerekek számára, ha nem felismerhetõek az ételekben. Apukám nem egyszer megjegyezte már, hogy folyton pempõ ételeket készítek. Ez van. Az a filozófiám, elõbb az ízüket szokják meg, utána jön a forma. A rakott spárga is ennek a jegyében készült.
hozzávalók:
1 csomag spárga (most fehéret vettem)
2 gerezd fokhagyma
2 ek kukoricakeményítõ
10 deka sós, pörkölt kesudió-darálva
2 pohár rizs
5 tojás
A spárga elõkészítésérõl már írtam- itt. Most is meghámoztam, feldaraboltam, a végét letördeltem, kevés vízben megfõztem, turmixoltam, leszûrtem, kukoricakeményítõvel behabartam. Hozzáadtam a darált kesudiót. A rizst és a tojásokat megfõztem. Egy tepsit kiolajoztam, beletettem a rizst, rá a felvágott tojásokat...