Navigáció
FÔoldal
KategĂłriĂĄk
2014 Ăsszes
2013 Ăsszes
2012 Ăsszes
2011 Ăsszes
2010 Ăsszes
Linkcsere
Ăj blog ajĂĄnlĂĄsa
gasztroblogok.hu
sponsored links
SĂLT ZSEMLEHOZZĂVALĂK kb.: 10 szĂĄraz zsemle 2 hagyma (1 pĂłréhagyma) 1 liter tej 6 tojĂĄs 10 dkg teljeskiörlésĂ» liszt 1 ek sĂł 2 kk bors (fehér) egy csokor petrezselyem ELKÉSZĂTÉS... |
Tovább a blogra ... chez-sandra.blogspot.com/2011/05/sult... |
GombafasĂrtGyerekkoromban imĂĄdtam. Most is,csak nincs Ă”zlĂĄbgombĂĄm,Ăgy sampinyon gombĂĄbĂłl készĂŒlt. Nem lett olyan karakteres Ăze,de finom. GombafasĂrt
|
Tovább a blogra ... mollykonyhaja.blogspot.com/2011/05/go... |
EGYSZERĂ COQ AU VINHOZZĂVALĂK kb 1-1,5 kilĂł kakashĂșs 1 szĂĄl pĂłréhagyma 3-4 gerezd fokhagyma 6-8 sĂĄrgarépa 3-4 paszternĂĄk 6-8 fej gomba rozmaring ĂĄgak szemes bors sĂł ELĂKÉSZĂTÉS... |
Tovább a blogra ... chez-sandra.blogspot.com/2011/05/egys... |
ZĂLDSĂGES KORONGOKHOZZĂVALĂK 30 dkg sĂĄrgarépa 50 dkg burgonya 25 dkg pĂłréhagyma 2 tojĂĄs... |
Tovább a blogra ... chez-sandra.blogspot.com/2011/05/zold... |
TARTE AU CHOCOLATEHOZZĂVALĂK 1 adag vajas tészta (pĂąte brisée) 3 tojĂĄs + 3 sĂĄrgĂĄja 30 cl tejszĂn 80 gr vaj + a forma kikenéséhez 40 gr barna cukor 300 gr jĂł minĂ”ségĂ», magas kakaĂłtartalmĂș csokolĂĄdé... |
Tovább a blogra ... chez-sandra.blogspot.com/2011/05/tart... |
LA PURĂE MAISON - HĂZI KRUMPLIPĂRĂHOZZĂVALĂK 1 kilĂł burgonya 100 ml tej 3 ek creme fraiche 40 gr vaj 1 egész tojĂĄs... |
Tovább a blogra ... chez-sandra.blogspot.com/2011/05/la-p... |
SAJTOS MACARONIHOZZĂVALĂK 250g makarĂłni 250g reszelt ementĂĄli 250ml tej 2 tojĂĄs Ă”rölt szerecsendiĂł sĂł, bors ELKÉSZĂTÉS MelegĂtsĂŒk elĂ” a sĂŒtĂ”t 220°Cra. FĂ”zzĂŒk meg a makarĂłnit a csomagon lévĂ” utasĂtĂĄs szerint. MĂg a tészta fĂ”, elkészĂtjĂŒk a sajtszĂłszt: Egy sĂŒthetĂ” tĂĄlba tesszĂŒk a reszelt sajtot a tejet és a... |
Tovább a blogra ... chez-sandra.blogspot.com/2011/05/sajt... |
A Burgonyås Pogåcsa ? csupa nagybetûvel
BĂĄtran kijelenthetem, a pogĂĄcsa nosztalgikus étel. Mindenki Ă”riz emlékeket gyermekkori, nagymama ĂĄltal sĂŒtött darabokrĂłl, vagy éppen késĂ”bbi, sörözĂ”s-borozĂłs estéket kĂsérĂ” tĂĄrsaikrĂłl. Nekem a burgonyĂĄs pogĂĄcsa pl. azokat az idĂ”ket idézi vissza, amikor az M7-es autĂłpĂĄlya még csak BalatonaligĂĄig volt kiépĂtve. Onnan a 7-es Ășton kellett tovĂĄbb haladnunk, mikor le akartunk jutni a balatonmĂĄriafĂŒrdĂ”i nyaralĂłnkig. Ăt közben, Balatonlellén mindig megĂĄlltunk egy cukrĂĄszdĂĄban. Itt mindenki evett pĂĄr gombĂłc fagyit (csak [...] |
Tovább a blogra ... secretsoftheangels.blogspot.com/2011/... |
Eperdzsem kenyĂ©rsĂŒtĂ”gĂ©pbenTavaly prĂłbĂĄltam ki elĂ”ször a dzsemkészĂtést kenyérsĂŒtĂ”gépben eperrel és Ă”szibarackkal és az idén is ennél maradtam, nekĂŒnk nagyon bejött az Ăgy készĂŒlt dzsem Ăze, szĂne és ĂĄllaga is. Mivel egészen aprĂł spĂĄjzom van, nem tudok nagy mennyiségben tĂĄrolni semmit, viszont két befĂ”ttesĂŒvegnyi, friss fogyasztĂĄsra szĂĄnt lekvĂĄr kényelmesen elfér a hĂ»tĂ”ben, sokĂĄig Ășgysem foglalja a helyet. Ăgy aztĂĄn plusz tartĂłsĂtĂłszert nem is hasznĂĄlok, csak amennyi a zselésĂtĂ”ben van. HozzĂĄvalĂłk: 1250 g [...] |
Tovább a blogra ... citromhab.blogspot.com/2011/05/eperdz... |
RICOTTA TORTAHOZZĂVALĂK TORTAhoz: 12,5 cl kukoricadara 250 ml tej 2 ek barna cukor 1 tojĂĄs 250 gr ricotta 1 ek vanĂliakivonat 1 tk narancsvirĂĄg-kivonat 1 kk fahéj EPERSZĂSZhoz:... |
Tovább a blogra ... chez-sandra.blogspot.com/2011/05/rico... |
ĂDESBURGONYAKRĂM CHILIS BAGUETTELHOZZĂVALĂK 1 nagy édes burgonya 10 cl tejszĂn szecsuani bors sĂł baguette olĂvaolaj chili paprika ELKÉSZĂTÉS Az édesburgonyĂĄt megtisztĂtjuk, feldaraboljuk és sĂłs vĂzben megfĂ”zzĂŒk. Botmixerrel a tejszĂn felének hozzĂĄadĂĄsĂĄval pĂŒrésĂtjĂŒk, majd hozzĂĄadunk 1/2 teĂĄskanĂĄl szecsuani borsot, megsĂłzzuk. A fennmaradĂł tejszĂnt felverjĂŒk, és hozzĂĄadunk fél teĂĄskanĂĄlnyi szecsuani borsot. A baguettet felkarikĂĄzzuk, és az olĂvaolajjal elkevert chilivel... |
Tovább a blogra ... chez-sandra.blogspot.com/2011/05/edes... |
Panch phoran, a fĂ»szerkeverĂ©kSzuperjĂł nyĂĄri napok vannak mĂĄr, csak kĂĄr, hogy hétvégére döglik meg. Azért egyre több a teraszos reggeli és késĂ”ebéd. Én meg egyre többet készĂtek indiait...vagy hasonlĂłt, egy biztos az indiai nem egyenlĂ” a curryvel, egyre jobb recepteket talĂĄlok és merĂtek ihletet. Ami nĂĄlunk a paprika,sĂł,bors,kömény és hagyma, fokhagyma. Az az indai konyhĂĄban, ahogy olvasgatok Ășgy lĂĄtom a következĂ”ek: gyömbér, koriander, sĂĄfrĂĄny, chili, és fokhagyma. Van egy baromi jĂł [...] |
Tovább a blogra ... angelastaste.blogspot.com/2011/05/szu... |
KONYHA FELSZERELĂS... I - A GĂPEKEgy szĂvemnek nagyon kedves barĂĄtnĂ”m tette fel minap a kérdést: Ha szeretné felszerelni a konyhĂĄjĂĄt, mit ajĂĄnlok. Pff... Nah ez a kérdés napok Ăłta motoszkĂĄl a fejemben, Ășgyhogy most megprĂłbĂĄlok összeszedni pĂĄr dolgot... ElsĂ” körben a gépek... Az igazsĂĄghoz hozzĂĄtartozik, hogy nem vagyok egy nagy hĂĄztartĂĄsi-gép gyĂ»jtĂ”. Nem Ă»zök hobbyt a beszerzésbĂ”l. inkĂĄbb legyen picit drĂĄgĂĄbb, de pontosan azt tudja amire szĂŒkségĂŒnk van, és ha lehet ne adja fel a szolgĂĄlatot pĂĄr hĂłnap utĂĄn... Ami a legfontosabb szerintem, az egy [...] |
Tovább a blogra ... chez-sandra.blogspot.com/2011/05/kony... |
Kapros-tĂșrĂłs pogĂĄcsaA szombat esti BL döntĂ”re készĂŒlt a fiĂșknak. HozzĂĄvalĂłk: 1000 g finomliszt 250 g vaj vagy margarin 1 tojĂĄs 50 g élesztĂ” 100 ml tej 380 g tejföl 250 g tĂșrĂł 3 csapott evĂ”kanĂĄl sĂł 1 teĂĄskanĂĄl cukor kapor ElkészĂtés: Az élesztĂ”t langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzĂĄvalĂłbĂłl a tejföllel rugalmas tésztĂĄt dagasztunk, fél ĂłrĂĄt pihentetjĂŒk. Lisztezett gyĂșrĂłdeszkĂĄra borĂtjuk, a TepertĂ”s pogĂĄcsĂĄnĂĄl lĂĄthatĂł mĂłdon kétszer nyĂșjtjuk és [...] |
Tovább a blogra ... citromhab.blogspot.com/2011/05/kapros... |
SĂĄrgadinnye-eper smoothie mentĂĄvalEper-menta turmixot gyakran készĂtek amiĂłta eperszezon van. A napokban a zöldséges felé mĂĄr a sarkon érezni lehetett a sĂĄrgadinnye illatot. Vettem is egy kisebb darabot. Meg ahogy mindig szoktam (amiĂłta szezonja van): epret is. Itthon a konyhapulton olyan jĂłl mutatott a két gyĂŒmölcs egymĂĄs mellett, gondoltam kiprĂłbĂĄlom ezĂșttal milyen lehet a turmixom sĂĄrgadinnyével. HozzĂĄvalĂłk 1 fĂ”re (2 dl): 100 g eper 200 g sĂĄrgadinnye 4 mentalevél dĂszĂtéshez: 1 eper, 1-2 sĂĄrgadinnye golyĂł, 1-2 mentalevél A hozzĂĄvalĂłk megtisztĂtott mennyiségek. [...] |
Tovább a blogra ... colorsinthekitchen.blogspot.com/2011/... |
Londoni piaci körkĂ©pLondonban jĂĄrtam és megnéztem, hogy az ottani piacokon milyen a felhozatal. Van itt minden, mi szem-szĂĄjnak ingere. Mindig mindenbĂ”l van kĂnĂĄlat bĂ”ségesen. ArrĂłl beszélgettem Londonban élĂ” Perjési Dani barĂĄtommal, (szintén szakĂĄcs) hogy itt sokkal könnyebb szakĂĄcsnak lenni mint otthon. Nem cĂĄfolta! Hal, hĂșs, sajt, zöldség, gyĂŒmölcs. Ha csak a Borrough Market-et nézem, legalĂĄbb 10 nemzet konyhĂĄjĂĄt megtalĂĄlhatjuk ott. AjĂĄnlom Mindenki figyelmébe. Ăme egy kis ĂzelĂtĂ”: |
Tovább a blogra ... bereznaytamas.blogspot.com/2011/05/lo... |
Tefal Dining Guide BlogkĂłstolĂłBĂĄr én mĂĄr néhĂĄny hĂłnapja eljöttem a Dining Guide-tĂłl, természetesen örömmel teszem közzé a Budai Gourmet-val egyszerre megrendezésre kerĂŒlĂ” program bemutatĂłjĂĄt. JĂșnius 4-én kerĂŒl sor a mĂĄsodik BlogkĂłstolĂłra, amelyre az összes résztvevĂ” blogger nagyon készĂŒl, vĂĄrunk Benneteket sok szeretettel! (Ha esetleg szeretne valaki Chili&VanĂlia szakĂĄcskönyvet venni, vagy dedikĂĄltatni, azt is megteheti jĂșnius 4-én, 17-18h között az [...] |
Tovább a blogra ... chiliesvanilia.blogspot.com/2011/05/t... |
Ăjra lobog a tĂ»z a konyhĂĄmban :)Végre Ășjra lesz idĂ”m a blogomra:) EltĂ»nésemnek több oka volt:többek között egy lakĂĄs szétrombolĂĄs-Ășjra épĂtés,a nagy lĂĄnyom ballagott közben a középiskolĂĄbĂłl,én pedig sikeres vizsgĂĄt tettem,most mĂĄr szociĂĄlis gondozĂł és ĂĄpolĂł lettem.Mindez ĂĄprilis 8-mĂĄj 18 között.Közben a kisfiamnak is volt a 12. szĂŒlinapja amit sajnos most nem tudtunk Ășgy megĂŒnnepelni ahogyan eddig,mert pont akkor volt a lakĂĄs a legjobban szétdĂșlva.De majd jövĂ”re dupla tortĂĄt készĂtek neki:))) jaaa..és közben el is jegyeztek:)a legfontosabb dolgot majd el felejtettem:)))) |
Tovább a blogra ... szindi.blogspot.com/2011/05/ujra-lobo... |
BodzĂĄs granitaEgy pillanat mĂ»ve volt ezt a hĂ»sĂtĂ” finomsĂĄgot meglĂĄtni és megszeretni és egy mĂĄsik pillanat elkészĂteni. Bio-ritmusnĂĄl talĂĄltam a receptet és mivel éppen ĂŒresen ĂĄllt a fagyasztĂłban a fagyigép, illetve komolyabb mennyiségĂ» bodzaszörp is betĂĄrolĂĄsra kerĂŒlt a mĂșlt héten, minden adott volt. Mindössze 20 percet vett igénybe, ahogy Rita Ărta, és nagyon-nagyon finom. Én a citrom helyett lime-ot hasznĂĄltam és dobtam még bele pĂĄr elmaradhatatlan mentalevelet is. Az adagot is megnöveltem, mert [...] |
Tovább a blogra ... citromhab.blogspot.com/2011/05/bodzas... |
SĂLT BORJĂSZEGYNem tudom ki hogy van vele, de Mi törekszĂŒnk arra, hogy minél kevésbé zsĂros ételeket sĂŒssĂŒnk, fĂ”zzĂŒnk. De! Azért évente egyszer-kétszer jĂłlesik egy jĂł kis sĂŒlt oldalas, vagy valami hasonlĂł, mondjuk egy finom borjĂșszegy.. Tudom-tudom, hogy nem biztos, hogy ezt pont mĂĄjus-jĂșniusra kell idĂ”zĂteni... de az igazsĂĄghoz hozzĂĄtartozik, hogy NĂĄlunk 14-15 fok van. Ăgyhogy végĂŒlis miért is ne.. Eredetileg grillre kerĂŒlt volna, de a végĂŒlis Ășgy alakult, hogy a sĂŒtĂ”ben végezték.. nem is hiĂĄba.. |
Tovább a blogra ... chez-sandra.blogspot.com/2011/06/sult... |
LazacbontĂł BajnoksĂĄgA METRO VevĂ”akadémia meghirdeti az ElsĂ” OrszĂĄgos NyĂlt LazacbontĂł BajnoksĂĄgot, amely a Budai GourmetgasztronĂłmiai rendezvényen kerĂŒl megrendezésre, 2011. jĂșnius 4-én. A verseny döntĂ”jébe a selejtezĂ”k elsĂ” öt-öt helyezettje kerĂŒl be. A nyertes a Marine Harvest jĂłvoltĂĄbĂłl egy 4 napos Norvég utat nyer és megtekintheti EurĂłpa egyik legnagyobb lazac farmjĂĄt. ELĂDĂNTĂ: Az elĂ”döntĂ”k helyszĂne és idĂ”pontja: Budai Gourmet gasztronĂłmiai rendezvény, MillenĂĄris Park, Budapest - 2011. jĂșnius 4. 15:30-17:00. A két elĂ”döntĂ” egymĂĄst követi majd. DĂNTĂ: A döntĂ” helyszĂne és idĂ”pontja: Budai Gourmet rendezvény, MillenĂĄris [...] |
Tovább a blogra ... chez-sandra.blogspot.com/2011/06/laza... |
VĂ©gre itt az eper, a finom zamatos magyar eper ? Epres piskĂłtaAz utĂłbbi idĂ”ben csak Ărni nem volt idĂ”m, sĂŒtni és fĂ”zni szerencsére azért igen. Most aztĂĄn belehĂșzok és prĂłbĂĄlom utolérni magamat, hogy Ti is részesei lehessetek a sok finomsĂĄgnak és el is tudjĂĄtok készĂteni. ImprovizĂĄlĂĄs ĂștjĂĄn készĂŒlt ez a desszert, de nagyon finom lett. Ami jĂł volt benne, hogy elĂ”re el tudtam készĂteni és a friss eperrel nagyon ĂŒdévé lehet varĂĄzsolni. |
Tovább a blogra ... mazsakonyhaja.blog.hu/2011/05/16/vegr... |
Pontok mindenholKicsit begĂ”zöltem a mĂșlt héten. Ilyen a tavasz, megint egy borverseny, és a nap végére mĂĄr csak sorszĂĄmokrĂłl meg pontokrĂłl beszélgettĂŒnk, nem is igazĂĄn a borokrĂłl, borokkal. Nem vagyok évtizedes, öreg motoros borbĂra, de nem is tegnap kezdtem a bĂrĂĄlatot, viszont ennyi idĂ” alatt is kialakult egy jĂł nagy adag ellenérzés bennem a kényszerpontozĂĄssal és folyamatos kategorizĂĄlĂĄssal kapcsolatban. Arany, gyenge ezĂŒst, nekem nem, nekem bronz sem, két ponttal kevesebb, hĂĄrommal több. Ezek maradnak meg egy-egy bor kapcsĂĄn. MiĂłta [...] |
Tovább a blogra ... gasztroszex.blog.hu/2011/05/16/pontok... |
SpĂĄrgaleves baszk paprikĂĄvalDĂŒbörög a spĂĄrgaszezon, a piacot ellepték a hazai termésĂ» fehér és zöld kötegek. Nem volt kérdés, hogy a mĂĄjusi vacsora egyik fogĂĄsa spĂĄrgĂĄbĂłl készĂŒl. Laza fehér spĂĄrgakrémlevesként kerĂŒlt a tĂĄnyérokba. Az alaplevet maga a spĂĄrga fĂ”zĂ”leve adta, levesbetétként pedig a spĂĄrgafejeket hasznĂĄltuk. Édes, enyhén csĂpĂ”s baszk piros paprikĂĄval ĂzesĂtettĂŒk, dĂszĂtettĂŒk. |
Tovább a blogra ... gourmetstudio.blog.hu/2011/05/16/spar... |
spenĂłtsalĂĄta melegenĂrtam mĂĄr, hogy a férjem nem szereti a spenĂłtot. Én viszont a fejembe vettem, hogy megkedveltetem vele :) Kivételesen azonban nem a krémlevest talĂĄltam ehhez a legmegfelelĂ”bb ötletnek, hanem egy bacon szalonnĂĄs, sĂŒltsajtos salĂĄtĂĄt. Meleg salĂĄtĂĄt, mert bĂĄr a spenĂłt szép volt és friss, de mĂĄr nem "bébi", Ăgy jobbnak lĂĄttam pĂĄrolni egy picit. A végeredmény pedig a kĂvĂĄnt hatĂĄssal jĂĄrt, a férj elette elĂ”lem a vacsorĂĄmat :) |
Tovább a blogra ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/05/13/spen... |
mozzarella bazsalikommal Ă©s paradicsommalSzĂĄmomra az igazi olasz konyha megtestesĂtĂ”je ez az étel. Nem, nem a trikolor miatt :) Hanem azért, mert az én olvasatomban az olasz konyha egyik fĂ” jellemzĂ”je, hogy minden nagyobb hĂ»hĂł nélkĂŒl, egyszerĂ»en a kivĂĄlĂł minĂ”ségĂ», friss alapanyagok felhasznĂĄlĂĄsĂĄval készĂtenek egyszerĂ», de nagyszerĂ» ételeket. Ebben az esetben is, a végeredmény csak a ettĂ”l fĂŒgg. Minél édesebb a napérlelte paradicsom, minél krémesebb a mozzarella, minél zamatosabb az olĂvaolaj, minél frissebb a bazsalikom, annĂĄl finomabb lesz. És ennyi... |
Tovább a blogra ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/05/15/mozz... |
Egy zsĂrbontĂł desszertFriss, hĂĄzi joghurtbĂłl készĂŒlt, és több hĂłnapnyi szĂŒnet utĂĄn végre elĂ”vettem a kamrĂĄban ĂĄrvĂĄlkodĂł nyĂrfacukrot is, mely jelentĂ”sen növeli a csemege jĂłtékony hatĂĄsĂĄt, hiszen amolyan természetes cukorféle, ami rĂĄnézésre, ĂzhatĂĄsra nem kĂŒlönbözik a cukortĂłl, viszont a szervezetre gyakorolt hatĂĄsa épp az ellenkezĂ”je, kifejezetten magas rosttartalma miatt. EgyszerĂ»bben helyettesĂthetĂ” vele a [...] |
Tovább a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/05/15/di... |
Epres, habos, roppanĂłs csodaImĂĄdom az eperszezont! Ilyenkor muszĂĄj enni minden nap, mert, ha vége lesz ennek a pĂĄr hétnek, akkor megint egy évet kell vĂĄrni rĂĄ. A legegyszerĂ»bb tejszĂnhabbal telefĂșjni, és Ășgy enni, vagy akĂĄr minden nélkĂŒl csak Ășgy magĂĄban bekapdosni a szemeket. Most a tejszĂnhabos verziĂłnak egy tovĂĄbbfejlesztett, és ezĂĄltal még finomabb vĂĄltozatĂĄt mutatom be. EgyszerĂ»en ki kell prĂłbĂĄlni, komplett desszertnek felel ... |
Tovább a blogra ... egykiskonyha.blog.hu/2011/05/15/epres... |
BorhĂ»sĂ©gMatt Kramer nemrégiben azt vette sorra, hogy egy borĂșjoncnak mit érdemes tudnia, ezĂșttal arrĂłl mesél, hogy miként érdemes elmélyedni a borok vilĂĄgĂĄban. Merthogy ezt is gyakran kérdezik tĂ”le. És Ă” rendszerint homĂĄlyosan csak annyit felel, hogy ?meg kell ĂĄllapodni?. Ez alatt azt érti, hogy egy idĂ” utĂĄn érdemes lehorgonyozni egy kivĂĄlasztott borvidék vagy bortĂpus vagy fajta mellett, és azt alaposabban megismerni. Mindenki ismer olyan fogyasztĂłt, aki mĂĄr rengeteg bort megkĂłstolt, [...] |
Tovább a blogra ... alkoholista.blog.hu/2011/05/16/borhuseg |
Bor Ă©s ruccola
Néha a legegyszerĂ»bb dolgok okozzĂĄk a legtöbb fejtörést: bĂĄr nem vagyok borszakértĂ”, mĂĄr egészen jĂł érzékkel pĂĄrosĂtok borokat pl. hĂșsételekhez vagy desszertekhez, tegnap mégis megakadtam: mit igyunk a ruccolĂĄhoz? MegnehezĂtette a vĂĄlasztĂĄst, hogy a tésztĂĄn a salĂĄtĂĄn és a parmezĂĄnon kĂvĂŒl csak olĂvaolaj és némi csili volt - a mĂĄsik probléma pedig az, hogy milyen bor volt otthon, de ettĂ”l elvonatkoztatva azért szerettem volna utĂĄnajĂĄrni, mi lenne igazĂĄn jĂł. |
Tovább a blogra ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/05/16/bo... |
rebarbarĂĄs-epres sĂŒtiTavaly mĂĄr készĂtettem rebarbara levest,és nagyon Ăzlett.kolleganĂ”mnek terem a kertjében,és adott egy kilĂłnyit,ezer köszönet érte!!! mivel a rebarbara savanykĂĄs,eperrel pĂĄrosĂtottam,és nagyon jĂłl tettem! |
Tovább a blogra ... kedvteles.blogol.hu/?perm=3650325 |
FormakalĂĄcs reggelireIdĂ”nkén vannak bizonyos hullĂĄmok, amik végig söpörnek a sĂŒtni-fĂ”zni szeretĂ”k körében. Ezt a kalĂĄcsot elĂ”ször az nlc fĂ”zĂ”s topikjĂĄban lĂĄttam, de forma hiĂĄnyĂĄban nem is nagyon gondolkoztam rĂłla. AztĂĄn megindult az a hullĂĄm, amelyik ilyen forma beszerzésére irĂĄnyult. Én alchri barĂĄtnémtĂłl kaptam, Ă” NémetorszĂĄgban tudta beszerezni. AztĂĄn van egy mĂĄsik leĂĄnyzĂł, aki szintén NémetorszĂĄgbĂłl ... |
Tovább a blogra ... sherpakonyhaja.blogger.hu/2011/05/14/... |
Epres-bazsalikomos tĂșrĂłkrĂ©mHogy a receptre hol leltem, nem tudom... De szĂvbĂ”l ajĂĄnlom, mert nagyon finom és egyszerĂ». Bazsalikomos epres tĂșrĂłkrém |
Tovább a blogra ... sherpakonyhaja.blogger.hu/2011/05/14/... |
Charlotte torta kĂ©szĂtĂ©seCharlotte tortĂĄt nagyon rég Ăłta szerettem volna készĂteni. MiĂłta jĂĄrok cukrĂĄszdĂĄba gyakorlatra dolgozni, nagyon sok aprĂł trĂŒkköt sikerĂŒlt ellesnem, amit szĂvesen megosztok Veletek! |
Tovább a blogra ... krickykonyhaja.blogspot.com/2011/05/c... |
MarcipĂĄnos kalĂĄcsAz élesztĂ”t felfuttatom a felmelegĂtett joghurt és vĂz + cukor keverékében. Majd a többi hozzĂĄvalĂłval tésztĂĄt dagasztok. Kb. 1 Ăłra mĂșlva kinyĂșjtom, lĂĄgy margarint és kis marcipĂĄndarabokat oszlatok el a tetején (nekem a csokival borĂtott vĂĄlt be, a csoki plusz Ăzt ad hozzĂĄ), majd feltekerem. 180 °C-ra [...] |
Tovább a blogra ... konyhalal.blogspot.com/2011/05/marcip... |
PikĂĄns sĂŒlt csirkecombLegyen még egy pikĂĄns recept. Nagyon szeretem a sĂŒlt csirkét, annak is a combjĂĄt, mert az nem annyira szĂĄraz. JĂł ropogĂłsra sĂŒtve még a bĂ”rét is megeszem. Nyamm, csak belegondolok? |
Tovább a blogra ... kiskonyham.blogspot.com/2011/05/pikan... |