Egy zsírbontó desszert

2011-05-15

sponsored links

 Citromos joghurtkrém eperrel, mentával és nyírfacukorral

Nevezhetném észbontónak is, ha túlozni akarnék, de ez esetben az igazság is elég vonzó: nagyon kellemes, hûsítõ nyári desszert, mely a bõséges ebédek vagy grillezés után életmentõ lehet.

Friss, házi joghurtból készült, és több hónapnyi szünet után végre elõvettem a kamrában árválkodó nyírfacukrot is, mely jelentõsen növeli a csemege jótékony hatását, hiszen amolyan természetes cukorféle, ami ránézésre, ízhatásra nem különbözik a cukortól, viszont a szervezetre gyakorolt hatása épp az ellenkezõje, kifejezetten magas rosttartalma miatt. Egyszerûbben helyettesíthetõ vele a cukor, mint a mézzel - bár ennek elsõsorban a süteményeknél van jelentõsége.

Ez esetben sütésre nem került sor, hiszen ezt a joghurtkrémet csak melegíteni, keverni és hûteni kell.

Hozzávalók:

- 250 ml natúr joghurt

- 35 g nyírfacukor

- 1 evõkanál reszelt citromhéj

- 200 ml tejszín

- 2 evõkanál aprított mentalevél

- 200 g friss eper

- 2 teáskanál zselatin


  A joghurtot egy tálba öntjük és elkeverjük benne a nyírfacukrot, a citromhéjat és a mentát, majd szobahõmérsékleten állni hagyjuk. Közben a tejszínt felmelegítjük, beleszórjuk a zselatint, és addig kevergetjük, míg a zselatin felolvad. Ezt követõen a zselatinos tejszínt a joghurthoz adjuk. A felvágott eper felét kis ...


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/05/15/di...

sponsored links

Keres?s