Charlotte torta készítése
sponsored links
Charlotte tortát nagyon rég óta szerettem volna készíteni.
Mióta járok cukrászdába gyakorlatra dolgozni, nagyon sok apró trükköt sikerült ellesnem, amit szívesen megosztok Veletek!
Elõször is, egy tévhit a piskótatekerccsel kapcsolatban, amit anyukánktól tanulhattunk oly sokan.
A tévhit pedig az, hogy a piskótatekercshez a piskótát még meleg állapotban konyharuhába kell csavarni!
Meglepõdtem, hogy egy nagy tepsiben sült piskótát milyen gyönyörûen fel lehet göngyölni mindenféle törés nélkül. Tibi ( egy kedves cukrász a munkahelyen) felvilágosított, hogy ugyan, miért kéne konyharuhába göngyölnünk?? :)
A titka a tökéletes piskótatekercsnek: puhára sütött piskóta(nem túlsütött!-mert kemény lesz és akkor törik), és egy kis trükk, hogy ne legyen "lyukas" a tekercsünk:
Mielõtt feltekernénk a piskótánkat, lekenjük lekvárral. (na persze...) ezután egy vékonyabb ...