Charlotte torta készítése

2011-05-12

sponsored links


Charlotte tortát nagyon rég óta szerettem volna készíteni.
Mióta járok cukrászdába gyakorlatra dolgozni, nagyon sok apró trükköt sikerült ellesnem, amit szívesen megosztok Veletek!

Elõször is, egy tévhit a piskótatekerccsel kapcsolatban, amit anyukánktól tanulhattunk oly sokan.
A tévhit pedig az, hogy a piskótatekercshez a piskótát még meleg állapotban konyharuhába kell csavarni!



Meglepõdtem, hogy egy nagy tepsiben sült piskótát milyen gyönyörûen fel lehet göngyölni mindenféle törés nélkül. Tibi ( egy kedves cukrász a munkahelyen) felvilágosított, hogy ugyan, miért kéne konyharuhába göngyölnünk?? :)
A titka a tökéletes piskótatekercsnek: puhára sütött piskóta(nem túlsütött!-mert kemény lesz és akkor törik), és egy kis trükk, hogy ne legyen "lyukas" a tekercsünk:

Mielõtt feltekernénk a piskótánkat, lekenjük lekvárral. (na persze...) ezután egy vékonyabb ...

Folytats a blogon ... krickykonyhaja.blogspot.com/2011/05/c...

sponsored links

Keres?s