Végre itt az eper, a finom zamatos magyar eper ? Epres piskóta

2011-05-16

sponsored links

 

Az utóbbi idõben csak írni nem volt idõm, sütni és fõzni szerencsére azért igen. Most aztán belehúzok és próbálom utolérni magamat, hogy Ti is részesei lehessetek a sok finomságnak és el is tudjátok készíteni. Improvizálás útján készült ez a desszert, de nagyon finom lett. Ami jó volt benne, hogy elõre el tudtam készíteni és a friss eperrel nagyon üdévé lehet varázsolni.
 
Hozzávalók
Piskóta:
-          5 tojás
-          25dkg vaj
-          25dkg cukor
-          25 dkg liszt
-          1 csomag vaníliás cukor
-          1 csomag sütõpor
-          Sütéshez a tepsihez vaj és egy kicsi liszt
Krém:
-          1nagy  doboz light mascarpone (akkora pohárban volt, mint egy nagy pohár joghurt)
-          1 nagy doboz natúr joghurt
-          1 citrom leve és héja
-          2 ek porcukor
-          1 csomag vaníliás cukor
Plusz:
-          eper lekvár
-          fél kg friss eper
-          tejszínhab
Eszközök:
-          tepsi
-          keverõkaros robotgép
-          citrom reszelõ
-          jénai/üveg vagy kerámia tál


 
  1. Keverõgép segítségével a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd egyesével hozzáadom tojásokat. Végül pedig a sütõporral elkevert lisztet.
  2. A tepsit kivajazom és kilisztezem, majd beleöntöm a tésztát és elegyengetem.
  3. 160 fokra elõmelegített, légkeveréses sütõben készre sütõm. (25-30 perc) Tûpróba.
  4. Hagyom kihûlni, majd felkockázom a piskóta 2/3-át. A másik harmad valahogy eltûnt. (Kockák 4*4cm)
  5. A krémhez valókat egy tálba teszem és simára keverem ...

Folytats a blogon ... mazsakonyhaja.blog.hu/2011/05/16/vegr...

sponsored links

Keres?s