Végre itt az eper, a finom zamatos magyar eper ? Epres piskóta
sponsored links
Az utóbbi idõben csak írni nem volt idõm, sütni és fõzni szerencsére azért igen. Most aztán belehúzok és próbálom utolérni magamat, hogy Ti is részesei lehessetek a sok finomságnak és el is tudjátok készíteni. Improvizálás útján készült ez a desszert, de nagyon finom lett. Ami jó volt benne, hogy elõre el tudtam készíteni és a friss eperrel nagyon üdévé lehet varázsolni.
Piskóta:
- 5 tojás
- 25dkg vaj
- 25dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütõpor
- Sütéshez a tepsihez vaj és egy kicsi liszt
Krém:
- 1nagy doboz light mascarpone (akkora pohárban volt, mint egy nagy pohár joghurt)
- 1 nagy doboz natúr joghurt
- 1 citrom leve és héja
- 2 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Plusz:
- eper lekvár
- fél kg friss eper
- tejszínhab
Eszközök:
- tepsi
- keverõkaros robotgép
- citrom reszelõ
- jénai/üveg vagy kerámia tál
- Keverõgép segítségével a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd egyesével hozzáadom tojásokat. Végül pedig a sütõporral elkevert lisztet.
- A tepsit kivajazom és kilisztezem, majd beleöntöm a tésztát és elegyengetem.
- 160 fokra elõmelegített, légkeveréses sütõben készre sütõm. (25-30 perc) Tûpróba.
- Hagyom kihûlni, majd felkockázom a piskóta 2/3-át. A másik harmad valahogy eltûnt. (Kockák 4*4cm)
- A krémhez valókat egy tálba teszem és simára keverem ...